Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Živý suvenír z dovolenky! Slovenská herečka spravila z tuláka Pražáka!
Zdielať na

Živý suvenír z dovolenky! Slovenská herečka spravila z tuláka Pražáka!

Zdroj: instagram/DS

Zatiaľ čo si každý prináša bežne z dovolenky suveníry v podobe výrobkov typických pre danú krajinu, alebo vtipných drobností, slovenská herečka žijúca v Prahe, 48-ročná Daniela Šinkorová, to poňala úplne inak. Do cesty sa jej počas dovolenkového pobytu na Sardínii priplietlo čosi, čomu nedokázala odolať a bolo jej jasné, že domov pôjdu spolu. Jej suvenírom je rozkošný psík. Jeho túžbe po domove herečka podľahla a z tuláka sa tak stane Pražák.

Keď raz niekto miluje zvieratá, nemým tváram jednoducho nedokáže odolať. Slovenská herečka a speváčka Daniela Šinkorová by o tom vedela rozprávať. Počas dovolenky na Sardínii sa totiž dočista zaľúbila do chlpatej tuláčky. A to až tak, že si Mimi, ako sučku pomenovala, berie domov. Aktuálne sa roznežnila pri opise, ako k tomuto nezvyklému suveníru prišla. "Je to krásny, zatiaľ krátky a intenzívny príbeh. Táto krásavica bola opustená, bezprizorná návštevníčka reštaurácie, v ktorej som štamgastom. Prišla vždy večer, žobrala od hostí z tanierov, potom unavená po celom dni blúdenia zaspala," hovorí priam zaľúbene sympatická Nitrančanka.

No ako to pri tulákoch býva, prišlo nepríjemné zistenie. " Milovala škrabkanie. Okamžite sa otočila na chrbát a poskytla bruško na škrabkaniu každému, kto bol ochotný. A ja som si jedného večera všimla, ako má to bruško zamorené blchami," zverejnili jej slová o tomto príbehu v Exprese.cz. Sympatická herečka, ktorej osud nedoprial vlastných potomkov, sa rozhodla, že sučke pomôže a zbaví ju tej nepríjemnej hávede. Okúpala ju a kúpila jej obojok s prípravkom proti parazitom. "Iba toto som urobila, nič ďalšie som nečakala. Ale ona sa okamžite potom stala mojou neoddeliteľnou súčasťou, nehne sa odo mňa ani na krok a ja teraz neviem, čo robiť," zverila sa ďalej v rámci opisovania peknej historky.

Pozrite si pesničku Daniely a Vaša Patejdla:

Keď sa Daniele skončila dovolenka, musela odletieť späť do Prahy bez psíka. Nie je totiž jednoduché previezť nejaké zviera verejným dopravným prostriedkom, v jej prípade lietadlom. Treba počítať s nejakým časom, kým sa dajú vybaviť potrebné dokumenty. "Potrebujem zariadiť preukaz, aby mohla cestovať do zahraničia, to chvíľu trvá, vrátane povinného očkovania, mikročipu pod kožou. Absolvovala tiež operáciu uška, v ktorom jej uviazla pichľavá rastlinka. Všetko má nejakú časovú postupnosť. Teraz už čakám na vystavenie pasu a na Sardíniu sa pre ňu vrátim," vyjadrila svoje odhodlanie napriek byrokratickému postupu.

Daniela sa už veľmi teší na deň, keď si Mimi konečne privezie domov. V novom domove bude mať táto "talianska kráska" zo Sardínie zrejme všetko pripravené tak, aby sa cítila čo najlepšie a našla konečne domov, hoci poriadne ďaleko od svojho rodiska. Paradoxné je, že suma za prevoz, operáciu a doklady bola iste vyššia, ako keby si Šinkorová kúpila psa v Česku, či vybrala z útulku, no v tomto prípade sa nedalo rozkázať srdcu. Niet sa čo čudovať, Mimi je skutočne rozkošná psia dáma podobná slovenského hrubosrstému stavačovi a Daniela si tak ako suvenír priniesla zo Sardínie skutočnú lásku.

Súvisiace články

Najčítanejšie