Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Slávna herečka šokuje: Je mi jedno, že budem mať prsia po pupok, podprsenku už neoblečiem!
Zdielať na

Slávna herečka šokuje: Je mi jedno, že budem mať prsia po pupok, podprsenku už neoblečiem!

Archívna reportáž

Čoraz intenzívnejšie sa k slovu dostávajú sebavedomé, nezávislé a úspešné ženy, ktoré sa rozhodli bojovať so stereotypmi a dokázať svetu, že aj "nežné" pohlavie si dokáže dupnúť a nepotrebuje k tomu, našťastie, ani súhlas, ani ochranu mužov. Aj keď niektoré z ich vyhlásení a činov sa mnohým mužom páčiť nemusia, rozhodnutie žien nenosiť podprsenku a ich radostné zdieľanie tejto informácie patrí jednoznačne k tým príjemnejším praktikám feministiek a bojovníčok za rovnocennosť pohlaví.

Známa hollywoodska herečka Gillian Anderson (52), v našich končinách známa najmä ako agentka Scullyová zo seriálu Akty X sa rozhodla, že už nikdy nebude nosiť podprsenku. Pomyselné ženské okovy na hrudníku jej po rokoch, zdá sa, oťaželi, a svoje dôvody vysvetlila v živom rozhovore priamo s fanúšikmi na jej profile na sociálnej sieti.

Herečka, ktorá predviedla skvelý výkon v úlohe Margaret Thatcherovej v úspešnom seriáli The Crown (Koruna), povedala, že podprsenky sú jednoducho "tak strašne nepohodlné", pričom použila vulgárne slovíčko, čím len podčiarkla svoju nenávisť voči tomuto druhu spodného prádla. Toto tajomstvo prezradila počas živého vstupu na jej instagramovom profile, keď reagovala na otázku fanúšika, aké oblečenie je počas lockdownu najpohodlnejšie. "Je to asi to isté, ako môj outfit mimo lockdownu, pohodlné čierne tepláky a k nim mikina s kapucňou. Nosila by som to každý deň, keby som mohla. Myslím tým, že som celkom zlenivela a už nenosím ani podprsenku. Nemôžem nosiť podprsenku. Nemôžem, nie, nemôžem. Je mi to ľúto," prezradila teatrálne v rozhovore známa herečka, ktorú okrem spomínaných seriálov preslávila aj úloha terapeutky v seriáli Sexuálna výchova. "Je mi jedno, či mi prsia siahajú až po pupok, podprsenku už nenosím. Je to príliš nepohodlné," dodala Gillian. 

Už v roku 1968 sa ženy symbolicky postavili proti podprsenkám na proteste proti súťažiam krásy v americkom New Jersey, došlo až na pálenie tohto pre mnohé ženy nepohodlného kusu spodnej bielzine: 

Reakcie na jej vyhlásenie nenechali na seba dlho čakať a mnohé ženy dali herečke za pravdu. "Gillian Anderson povedala, čo na tému podprsenky cítime všetky," napísala jedna z používateliek na Twitteri a pridali sa ďalšie. Aj história si pamätá moment, keď americké feministky pálili podprsenky ako symbol boja proti súťaži krásy Miss America. Vtedy stovka žien protestovala v New Jersey a hádzala mopy, rúže a vysoké podpätky do takzvaného "koša slobody". Jedna zo žien si na proteste vyzliekla v priamom presnose podprsenku, čo zachytili prítomné fotoaparáty a snímka sa stala ikonickou, rovnako aj toto gesto sa stalo symbolom "oslobodenia" z tlaku vyvíjaného na ženy.

Gillian mnohých potešila aj prekvapila úprimnosťou a neformálnosťou počas rozhovoru s fanúšikmi na Instagrame:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Gillian Anderson (@gilliana)

Gillian sa celosvetovo preslávila v roku 1993 úlohou agentky FBI a lekárky Dany Scullyovej po boku Davida Duchovného ako Foxa Muldera v sci-fi seriáli Akty X. Tento mimoriadne populárny seriál sa vysielal dlhých deväť rokov a vznikli z neho až dva celovečerné filmy. Po rokoch sa herečka opäť vrátila triufálne na scénu hneď niekoľkými skvelými hereckými úlohami v seriáloch, napríklad ako odborníčka na sex Dr. Jean Milburn v seriáli Sexuálna výchova, ktorého tretia séria sa začne vysielať už v septembri 2021. Toto jej bezprostredné a úprimné priznanie o podprsenkách vyvolalo vlnu podpory od ostatných žien, avšak pravdou je, že je na svete aj množstvo žien, ktorým príroda nadelila bohatú výbavu na hrudníku, a tie pomoc podprsenky isto dokážu oceniť.

Súvisiace články

Najčítanejšie