Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Matt Damon je smolný rekordér! Žiadny herec v histórii nespravil tak drahú chybu!
Zdielať na

Matt Damon je smolný rekordér! Žiadny herec v histórii nespravil tak drahú chybu!

Archívna reportáž

Celkom prirodzene si nie každý filmový fajnšmeker za produkciou filmu a jeho následným uvedením do života predstaví niečo tak nudné a neumelecké, ako je prostý biznis a kalkul, s ktorým narábajú nielen tvorcovia, producenti, ale neraz aj samotní herci. Preto prijatie či odmietnutie úlohy v pripravovaných filmoch môže znamenať pre herca skutočný risk, pri ktorom môže utrpieť nielen jeho imidž a fanúšikovská základňa, ale aj bankový účet. A rekordérom sa zrejme stal Matt Damon.

Americký herec Matt Damon (50) sa priznal, že odmietnutím podielať sa na megaúspšenej snímke Avatar prišiel o takmer štvrť miliardy eur. Ako priniesol denník The Sun, Matt si nedávno zaspomínal na časy mladosti a porozprával o premárnených životných príležitostiach. Zároveň priznal, že nepozná človeka z brandže, ktorý by odmietol tak vysokú ponuku na honorár za film - hoci vtedy ešte nemohol tušiť, ako veľmi úspešný Avatar bude.  

Hollywoodsky herec s obdivuhodnou úprimnosťou prezradil, že odmietnutím Avatara prišiel o najväčší herecký honorár všetkých čias. Iba málokedy sa hovorí o zákulisných informáciách, najmä na tak citlivú tému, akou sú honoráre, avšak s odstupom rokov sa Matt rozhodol priznať zmarený "biznis" svojho života. Ako sám povedal, režisér tohto známeho sci-fi eposu, hviezdny James Cameron, túžil Matta získať na hlavnú postavu tak zúfalo, že mu vraj  ponúkol až 10 percent z tržieb filmu. Matt však zdvorilo odmietol.

Úlohu Jakea Sullyho v Avatare napokon získal herec Sam Worthington: 

Avatar sa stal najziskovejším filmom všetkých čias a v celosvetových pokladniach zarobil v prepočte vyše 2,3 miliardy eur. Pre Matta to teda znamenalo stratu 230 miliónov. "Ponúkli mi nejaký filmík s názvom Avatar. Asi sa zapíšem do histórie, lebo už nikdy nestretnete herca, ktorý by odmietol viac peňazí ako ja," priznala hviezda filmu Marťan. Ak by Matt v tom čase prijal úlohu Jakea Sullyho, ktorú nakoniec dostal Austrálčan anglického pôvodu Sam Worthington, myslí si, že by to bol on, kto by dnes letel raketou do vesmíru, a nie miliardári ako Sir Richard Branson alebo Jeff Bezos. "Keď títo miliardári lietajú do vesmíru, asi by som si aj ja kúpil raketovú loď, neviem," zažartoval si Matt, ktorý však dnes už vie, že tajomstvo pokojného života a spokojnosti je nebrať sa príliš vážne. 

Matt Damon zažiaril v mnohých iných filmoch, jedným z nich bol aj trhák Zachráňte vojaka Ryana:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Mr. MT (@eatmovies)

Matt sa napríklad rozhodol pre úlohu vo filme Ocean's Eleven a prelomovú Bourneovu identitu, či skvelého Marťana. Odmietol ponuku vo filme režiséra Toma Burtona s názvom Planéta opíc, ktorá sa stala neskôr prepadákom. Matt Damon je iba jeden z mála hollywoodskych hercov, ktorému sa darí držať svoj súkromný život mimo pozornosti, keďže je od roku 2005 šťastne ženatý s bývalou barmankou Lucianou Bozán Barroso. Majú spolu tri deti - Isabellu (15), Giu (12) a 10-ročnú Stellu. Ich 16-ročným manželstvom zatiaľ neotriasol žiadny škandál a Matt sa úspešne vyhýbal hollywoodskym večierkom, aby sa mohol sústrediť na rodičovstvo. A tak sa mu podarilo obísť všetok ten mediálny cirkus, ktorý si museli užívať jeho kolegovia a dobrí kamaráti, napríklad herci Brad Pitt či Ben Affleck. Zdá sa, že má sympatický herec v živote hodnoty nastavené natoľko správne, že ho nerozhodí ani strata tak obrovskej sumy peňazí, nepochybne má na účte dosť na to, aby si nemusel trhať vlasy pre nesprávne rozhodnutie.

Súvisiace články

Najčítanejšie