Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Smutné priznanie! Hviezda z Priateľov je v poslednom štádiu rakoviny!
Zdielať na

Smutné priznanie! Hviezda z Priateľov je v poslednom štádiu rakoviny!

Archívna reportáž

Na postavy z ikonického seriálu Priatelia si mnohí zvykli natoľko, že ich hereckých predstaviteľov jednoducho volajú ich fiktívnymi seriálovými menami. Avšak nebol to iba Ross, Monica, Chandler, Joey a Phoebe, kto sa navždy zapísal do pamäte diváka. Jednou z výraznejších vedľajších postáv bol aj barista Gunther z ich obľúbenej kaviarne Central Perk. Ten sa v krátkom videorozhovore objavil aj v nedávnom odvysielanej "stretávke" hercov s názvom Priatelia: Zase spolu, kde ho však mnohí diváci ani nespoznali.

Herec James Michael Tyler (59), ktorý sa stal neoddeliteľnou súčasťou hereckého obsadenia seriálu Priatelia, priznal, že zvádza boj s rakovinou v 4. štádiu. Smutné správy prezradil v rozhovore v šou Today televízie NBC a dodal, že zákerná rakovina prostaty ho sužuje už dlhé tri roky. Azda aj to bol dôvod jeho fyzickej neúčasti na nakrúcaní dlhoočakávaného dokumentu o jednom z najúspešnejších sitkomov všetkých čias. Divákom a svojim slávnejším hereckým kolegom sa prihovoril aspoň na diaľku vo videorozhovore. 

Keď sa James Michael Tyler objavil na obrazovke v dokumente Priatelia: Zase spolu, azda aj jeho bývalí kolegovia mali sprvoti problém vôbec spoznať, kto sa im prihovára. James stvárnil v seriáli nevrlého peroxidového blonďáka Gunthera, ktorý pracoval ako barista v ich obľúbenej kaviarni spolu s Rachel, do ktorej bol po celý čas beznádejne zamilovaný. Vo videu však nebolo po uhladenom Guntherovi ani stopy, jeho tvár zakrývalo husté prešedivelé strnisko a v jeho očiach bolo badať vyčerpanie z náročného boja a liečby, ktorú počas ostatných rokov podstúpil. Rakovina mu zobrala nielen sily, ale aj schopnosť chodiť, kvôli šíriaci sa metastázam je herec, žiaľ, ochrnutý od pása dole. 

Pozrite si top momenty seriálového Gunthera:

"Bola mi diagnostikovaná rakovina prostaty, ktorá sa rozšírila až do kostí. S touto diagnóztou bojujem už tri roky a rakovina je teraz už vo štvrtom štádiu. Takže časom ma pravepodobne dostane," povedal odovzdane v rozhovore pre NBC sympatický herec, ktorému lekári chorobu diagnostikovali, keď mal 56 rokov. Herec priznal, že všetko začalo iba rutinným vyšetrením u jeho lekára. "Keď som uvidel výsledky svojich krvných testov, hneď som vedel, že niečo bude zle. Potom mi zavolal môj lekár, a povedal mi, že musím prísť a že mám vážny problém s prostatou, ktorý musíme prebrať. Prvý rok som bol na hormonálnej terapii, ta fungovala spočiatku skvele. Bral som lieky iba ráno a večer a žil som viacmenej normálne," spomínal James na neľahké okamžiky života po diagnostike. Avšak prvotný optimizmus a dobré vyhliadky zmarila prichádzajúca pandémia koronavírusu.

James alias Gunther zo seriálu Priatelia práve dokončil náročnú liečbu rakoviny, napriek zým prognózam verí, že sa jeho stav zlepší:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa James Michael Tyler (@slate_michael)

​Jamesov stav sa začal rapídne zhoršovať a karcinóm sa rozšíril až do kostí, čo spôsobilo že nemôže hýbať spodnou polovicou tela a navyše doplatil, tak ako mnohí iní vážne chorí pacienti, na to, že sa im zdravotníci nemohli v čase krízy naplno venovať. "Vynechal som jedno vyšetrenie, to nie je dobré. Rakovina sa rozhodla mutovať a rozšíriť," povedal skormútený herec, ktorý napriek tomu boj o život nevzdáva a podstupuje ďalšie kolo náročnej liečby chemoterapiou. 

Avšak smutným príbehom sa rozhodol nezaťažiť veselý a nostalgický dokument o seriáli Priatelia a v spomínanom videorozhovore svoj vážny stav nespomenul ani náznakom a snažil sa pôsobiť veselo. "Pôvodne som chcel byť osobne súčasťou nakrúcania špeciálneho dielu Priateľov, ale popravde, malo by to horkosladkú príchuť. Sám som sa rozhodol pripojiť sa pomocou videohovoru, nechcel som na takú udalosť vrhnúť tieň môjho osudu. Nechcel som všetkým povedať, že Gunther má rakovinu," prezradil v závere svoje pohnútky James a odkázal všetkým mužom, aby nepodcenili pravidelné preventívne prehliadky prostaty, ktoré im môžu zachrániť život.

Súvisiace články

Najčítanejšie