Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Známy herec vyrazil svojím talentom dych! Za krátku dobu sa naučil vytvárať keramiku a už aj vystavuje!
Zdielať na

Známy herec vyrazil svojím talentom dych! Za krátku dobu sa naučil vytvárať keramiku a už aj vystavuje!

Zdroj: Instagram/SR

Nie je žiadnou raritou, keď človeka nadchne koníček natoľko, že sa stane jeho prácou. A nie je ani nič ojedinelé, keď v sebe majster jedného umenia nájde talent aj na iné - ako napríklad Karel Gott, ktorý nielen spieval, ale aj maľoval. Aj známy kanadský komik a herec Seth Rogen v sebe iba krátko pred štyridsiatkou objavil vášeň a aj veľký talent na prácu s hlinou. O keramiku sa pritom začal zaujímať iba v roku 2019 a dnes už stoja jeho diela vo vychytených galériách.

Ako priniesol portál TMZ, jedna z ručne vyrobených keramických váz herca Setha Rogena sa nedávno predala na charitatívnej aukcii v Kanade za takmer 10 000 dolárov. Obľúbený stand-up komik a herec pritom iba nedávno daroval jeden zo svojich umeleckých výtvorov galérii umenia vo Vancouveri, ktorá ho predala v aukcii a to prinieslo tejto inštitúcii potrebné finančné prostriedky.

Hovorca kanadskej galérie pre médiá tiež uviedol, že finančné prostriedky pôjdu aj na hercove výstavy a tiež na chod verejných kultúrnych podujatí organizovanými samotným Sethom Rogenom. Hercov záujem o keramiku sa pritom datuje iba do začiatku roku 2019, keď začal zbierať historické popolníky a zdieľal ich obrázky na svojom účte na Instagrame. Keramika ho však nachla natoľko, že sa v tom istom roku prihlásil do keramického štúdia v snahe vyrobiť si vlastné nádoby, popolníky, sochy či vázy a jeho vášeň o toto výtvarné umenie potom neustále rástla.

Setha môžu diváci poznať aj z komédie Nabúchaná, kde si zahral po boku herečky Katherine Heigl:

Seth neskôr začal svoje výtvory zdielať na Instagrame, kde ho sleduje až 9 miliónov jeho priaznivcov, ktorí nešetrili obdivom, a naberaním skúseností a zručností začal skúšať aj nové metódy. Väčšinu povinnej karantény strávil cibrením svojho nového koníčka a vlani v apríli fanúšikom oznámil, že si s manželkou Lauren Miller kúpili vlastnú pec, ktorú vtipne pomenovali Brad Pitt. Umelec zažartoval, že túto prezývku spolu s manželkou udelili svojej hrnčiarskej peci pretože "je strašne horúca", keďže slovom "hot" sa v angličtine označuje aj veľmi príťažlivý vzhľad človeka, čo na Pitta iste sedí. Rogen neskôr rozšíril svoju domácu keramickú dielňu o ďalšiu pec, ako aj o tri samostatné hrnčiarske kruhy.

Populárny herec a komik v sebe našiel nevídaný talent na hrnčiarske umenie:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Seth (@sethrogen)

Herec začal v posledných rokoch vyrábať aj niekoľko predmetov do domácnosti, pričom nejeden jeho sused používa jeho podomácky vyrobené dávkovače mydla či škatuľky na marihuanu. Avšak nedávny dar hviezdy, keď venoval Vancouverskej galérii svoju vázu, bol premiérou, keď dal svoje dielo k dispozícii na zakúpenie širšej verejnosti.  O tom, že by po jeho výrobkoch túžili mnohí milovníci umenia svedčí dokonca aj petícia vytvorená so zámerom presvedčiť Rogena, aby začal predávať svoje diela širokej verejnosti.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Seth (@sethrogen)

Okrem práce na svojom koníčku hviezda seriálu This Is The End propaguje aj svoju prvú knihu s názvom Yearbook. Publikácia bude obsahovať niekoľko esejí, ktoré napísal v súvislosti s rôznymi témami vrátane jeho hereckých začiatkov a pracovných skúseností.  Herec tiež priznal, že ud od mladosti vedel, že sa bude raz živiť nie celkom tradičným chlebíčkom. V jeho kreativite a túžbe po slobodnom zamestnaní ho však podprovali aj blízki. "Nikto v mojom živote mi nikdy nepovedal - Ak odídeš zo strednej, zničí ti to život! Už vtedy mi bolo jasné, že mám v sebe veľkú motiváciu robiť všetko možné, len nič akademické," spomína so smiechom sympatický herec, ktorý sa nedávno vyjadril, že s manželkou Lauren, s ktorou žije v harmonickom manželstve už viac ako 10 rokov, sa rozhodli nemať deti. Ako sám priznal, práve jeho všestrannosť a s tým súvisiaci nedostatok času ho primäli k tomu, že by nebol schopný robiť "všetku túto prácu", keby sa s manželkou Lauren Miller rozhodli založiť si rodinu.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie