Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ďurovčík s trpkým priznaním: Je to ťažké, ale verí v záchranu!
Zdielať na

Ďurovčík s trpkým priznaním: Je to ťažké, ale verí v záchranu!

MInulý rok v septembri sa stal náš azda najúspešnejší muzikálový režisér, Ján Ďurovčík, tesne pred päťdesiatkou po prvýkrát otcom. Spolu s jeho o polovicu mladšou manželkou Barborou, ktorá je herečka a ľudia ju môžu poznať aj z jojkárskych seriálov Jenny či Nový život, sa tešia z malého Janka. Lockdown a prísne opatrenia napokon prišli manželom aj celkom vhod, hoci Ďurovčík nie je práve typ na oddychovanie.

Ján Ďurovčík už síce má päť krížikov na chrbte, ale akoby zabudol starnúť. A nie je to len podľa jeho nemeniaceho sa mladistvého imidžu, ale aj podľa jeho vysokého pracovného nasadenia a neutíchajúceho tvorivého ducha. Na oživenie kultúrneho života už čakal ako na spasenie, ako priznáva, rodinný život je síce skvelý, ale predsa len, jeho život je aj divadlo.

Opatrenia sa zmierňujú a kultúrny život sa vracia do normálu a konečne aj Ján Ďurovčík začal opäť zarezávať v práci. Priznal, ako pandémia ovplyvnila jeho život. "Na začiatku pandémie, tie prvé mesiace, keď bola prvá vlna, som nežiadal o pomoc. Prišlo mi to tak, že iní potrebujú pomoc viac, ako ja," povedal o svojom postoji režisér.

Lockdown bol pre Ďurovčíka ideálny čas na túto ďalšiu aktivitu:

​Kým mnohí to pri vlne vnímali podobne a povedali si, že tých pár týždňov, či mesiacov vydržia, druhá vlna už bola "ranou istoty". "Musel som v podstate všetko zrušiť a prepustil som aj ľudí, ktorí pre mňa pracovali aj 20 rokov, pretože už neboli peniaze," priznal Ďurovčík, ktorého rozhodne nemožno považovať za nemajetného umelca, no predsa aj na neho doľahli trpké následky opatrení.

Malý Janko je celá mama:

Konečne prichádza možnosť nadýchnuť sa a Jano sa už nevie dočkať. "Teraz je pre mňa podstatný plán zachrániť Slovenské divadlo tanca, ktoré bolo zrušené, a zároveň sľúbiť divákom, že tie predstavenia, ktoré sú vypredané, na ktoré sú lístky kúpené, že ich odohráme, aj keby sa stalo čokoľvek. Verím, že nejaký spôsob nájdem, že nás niekto zachráni," hovorí s nádejou režisér, ktorý dáva prácu desiatkam ľudí a snáď jeho prosbu niekto vyslyší, hoci ideálne by to mal byť štát, ktorý kultúrnym inštitúciam pomôže.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie