Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Kramár ako podvodník zo sociálnej siete? Polícia zverejnila varovanie!
Zdielať na

Kramár ako podvodník zo sociálnej siete? Polícia zverejnila varovanie!

Archívna reportáž

Svet sociálnych sietí mnohých ľudí inšpiruje k zdravšiemu životnému štýlu, ponúka kreatívne nápady, pobaví, poučí, avšak je to aj miesto, ktoré využívajú podvodníci na obohatenie a balamutenie ich používateľov. Na stránkach slovenskej polície sa preto čoraz častejšie objavujú známe tváre, ktoré sa snažia šíriť osvetu v oblasti bezpečnosti vo virtuálnom svete. Po prezidentke Slovenskej republiky, Zuzane Čaputovej, či herečke Zuzane Fialovej, sa svojej úlohy celkom originálne zhostil aj známy slovenský herec.

Herec Maroš Kramár na oficiálnej facebookovej stránke Polície SR varuje ženy, aby sa mali na pozore pred internetovými podvodníkmi prostredníctvom nápaditého videa. V ňom pomocou svojho hereckého nadania názorne ukáže, ako funguje internetový podvodník s láskou, po ktorom ostane prázdno nielen v srdci, ale aj v peňaženke.

Napriek tomu, že sa Kramár prednedávnom vyjadril, že by si rád doprial viac oddychu a vzdáva sa po dlhých rokoch napríklad aj moderovania zábavnej relácie v istej českej televízi, na spoluprácu s Políciou SR prikývol bez váhania. Tá každý týždeň vyberie známu tvár, ktorá si vďaka svojmu vplyvu dokáže získať pozornosť publika. Ambasádorom tretieho týždňa kampane sa tak stal práve charizmatický herec, ktorý podľa admina stránky dokáže osloviť práve ohrozenú skupinu ľudí. Dôvodom je čoraz častejší výskyt oklamaných žien, a v niektorých prípadoch aj mužov, ktorí naleteli údajnému americkému vojakovi, ktorý hľadá lásku svojho života, avšak od svojej vyvolenej potrebuje požičať financie na cestu, či na čokoľvek iné.

Maroš Kramár má citlivé srdce umelca, takto ho dojali kolegovia počas oslavy jeho 60. narodenín:

"Fenomén falošných amerických vojakov je extrémne rozšírený. Pred pár dňami sme informovali o prípade, keď jedna žena postupne poslala falošnému vojakovi 292 000 eur. Je to asi najvyššia suma. Cifry v rádoch desiatkach tisíc eur však nie sú ničím výnimočné," píše okrem iného v popise k príspevku na oficiálnej facebookovej stránke olície SR. Vo videu sa Maroš Kramár na malú chvíľku zahrá na podvodníka tváriaceho sa, že je profesionálny vojak. Poslúži mu k tomu historické vojenské delo, ktoré slúži ako ozdoba v parku, a s trochou pretvárky a fantázie je lámač ženských sŕdc na svete.

"Moja drahá, som americký vojak, momentálne slúžim v Afghanistane. Vidíš to delo?" hovorí na videu Maroš, nakrúcajúc pritom selfievideo na mobilný telefón a pokračuje. "Milujem ťa, rád by som ťa navštívil, ale, žiaľ, tu nemám ako vytiahnuť peniaze. Takže, ak by si bola tak dobrá a poslala mi aspoň na letenku, určite za tebou prídem," sľubuje falošný vojak v prevedení slovenského herca ďalej vo videu. Neskôr Maroš prosí divákov a najmä po láske túžiace ženy, aby týmto falošným a podlým neznámym neverili a v žiadnom prípade im neposielali peniaze. "Prosím, urob stop online podvodom," žiada úpenlivo herec na záver videa. V mnohých prípadoch sa títo páchatelia neštítia útočiť na city obete, v krajných prípadoch klamú o nutnosti operácií či liekoch, ktoré ich môžu zachrániť. O vojakov z aliancie NATO sa v podobných prípadoch starajú na to určené organizácie v rámci armády či krajiny pôvodu. Preto netreba mať obavy, že by sa vojakovi v núdzi, ktorý má prístup na internet a vlastní smartfón, nedostalo potrebnej pomoci.

Súvisiace články

Najčítanejšie