Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Odkaz a rada všetkým matkám! Beňová to pomenovala úplne PRESNE!
Zdielať na

Odkaz a rada všetkým matkám! Beňová to pomenovala úplne PRESNE!

Archívna reportáž

Iné ženy sú už v jej veku starými matkami, no europoslankyňa Monika Beňová (52) sa len pred pol rokom stala mamou. Pokojne by ale mohla byť zároveň aj babičkou, jej prvorodený syn Martin má už totiž pomaly 33 rokov, no zjavne ešte nenašiel tú pravú. Jedno je ale isté - či stará mama alebo mama, Beňovej prístup k deťom je zjavne skvelý.

Zdá sa, že narodiť sa dlhoročnej političke Monike Beňovej je pre jej deti skutočne veľká výhra. Nielen v tom zmysle, že majú známu a mnohými obdivovanú mamu, ktorá je navyše vo svojej práci aj veľmi úspešná, má zarobené a našetrené aj na tri životy, a je ešte aj vo skvelej kondícii, ale najmä preto, že popri tom všetkom stíha byť aj dobrou matkou. Síce Martin zažil diametrálne odlišné podmienky, keď prišiel na svet vtedy sotva 20-ročnej mame, navyše výrazne predčasne, no deti nezaujíma nič iné, ako láska mamy. A tej mala Beňová vždy na rozdávanie.

Po dvoch rozvodoch našla Monika Beňová šťastie s o 16 rokov mladším advokátom Ľubomírom Klčom. Podarilo sa im neuveriteľné - Beňová otehotnela a šťastlivo donosila vytúženú dcérku, ktorá prišla na svet 1. novembra. 

Z malej Leušky sa teší celá rodina:

​Nepochybne je Beňová vo väčšine ohľadov už úplne inde, ako keď sa jej narodil syn Martin, no jedno ostalo stále rovnaké - materinský cit a empatia. A preto neprekvapuje jej názor na ešte stále kde-tu propagovanú škodlivú teóriu "vyplakania". "Som úplne proti tejto teórii. Moje deti som nikdy nenechala vyplakať. Proste keď bola Maťo malý, alebo teraz s Leočkou, vždy som ich zobrala do náručia, ponosila ich, spievala som im. Moje deti boli potom vždy spokojné a plakať prestali," opísala svoju skúsenosť Beňová a psychológovia by s ňou súhlasili. Mama a jej náruč je pre každé bábo jediná istota, ktorú na svete prvé mesiace, či roky má, a ak sa tam zrútia základy, následky si ponesie po celý život. Mnohí odborníci sa zhodujú v tom, že "vyplakanie" môže dokoncať spôsobiť trvalé poškodenie vyvíjajúcich sa štruktúr mozgu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Monika Beňová (@monicabenova)

"Mamina mi hovorievala, že kým sú deti malé, treba ich rozmaznávať láskou, hladkaním, pusinkovaním a pozornosťou. Lebo keď budú dospelé, už sa s nimi život maznať nebude a všetku tú lásku, čo v detstve dostanú, odovzdajú potom svojim deťom," objasňuje Beňová, od koho si vzala k srdcu veľkú múdrosť. "Rozmaznávajte svoje deti, kým je na to čas. Nie stále novými hračkami, ale láskou a pozornosťou, časom, ktorý im venujete a ktorý sa nedá nahradiť ničím iným," uzavrela radou na nezaplatenie šťastná mama, ktorá presne pomenovala cestu, ako dať dieťatku pevný základ do života. Podľa komentárov sa, našťastie, väčšina jej fanúšičiek riadi presne týmto múdrym materinským citom a inštinktom.

Súvisiace články

Najčítanejšie