Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Bílej jediný syn je celá mama! Ale prekvapuje svojimi plánmi, aj postojom k láske!
Zdielať na

Bílej jediný syn je celá mama! Ale prekvapuje svojimi plánmi, aj postojom k láske!

Archívna reportáž

Tak ako takmer všetkým deťom slávnych rodičov, aj synovi slávnej Zlatej slávice Lucie Bílej (55), Filipovi Kratochvílovi (26), prekáža, že mu všetci neustále pripomínajú mamu a kladú mu v súvislosti s ňou rôzne otázky. Bol by iste radšej, keby ho ľudia vnímali ako samostatnú osobnosť. Aj preto pár posledných rokov strávil ako anonymný cudzinec v zahraničí, hlavne v Pariži. Teraz je kvôli covidu v Prahe, kde pomáha mame v jej divadle, no určite by chcel po uvoľnení opäť cestovať a žiť v zahraničí.

Už nejaký čas žije Filip Kratochvíl v Prahe, kde sa počas pandémie cíti zrejme najbezpečnejšie a nepochybne je rád, že vie byť mame po ruke. Lucie Bílá mu zabezpečila aj pracovné uplatnenie. "Teraz budem tu, snažím sa rozbehnúť divadlo. Budem spolupracovať s Divadlem Lucie Bílé a s Ta Fantastikou, ktorá je zameraná na čierne divadlo, ktoré sa snáď bude zas od budúceho roku hrať," prezradil portálu Expres.cz bývalý študent filmovej školy v Písku. 

Spolu so synom Tomia Okamuru, Ruyom, nakrútili ešte počas štúdia film Děti ráje ako svoj školský projekt. Uplatnenie ako kameraman ale v zahraničí zatiaľ nenašiel. No pomohla opäť mama, pre ktorú už vlani jeden klip nakrútil. "Stále sa snažím nakrúcať. To je to, čo by som chcel robiť. Mám v pláne nakrútiť nejaké klipy mame. Teraz sme to zatrhli pred covidom, ale pomaly rozbiehame nejaké projekty," prezradil pre Expres.cz.

Filip pomáha mame s divadlom:

​Filipov otec je Peter Kratochvíl, všestranný umelec a spoluvlastník divadla. Lucie Bíla si myslí, že gény po ňom nezaprie. "Myslím že bude po oteckovi skôr svetoobčan. Baví ho celý svet a akonáhle toto všetko pominie, tá hrôza, tak sa zas rozbehne," povedala Bílá prednedávnom. Jej mienku potvrdil aj sám Filip. "Chýbajú mi ľudia. Nielen tí z Francúzska, ale z celého sveta. teraz sa s nimi ale vídať nemôžem. Musíme počkať, až budeme môcť zas cestovať. Potom sa zas rozbehnem do sveta. Teraz sme tu a je tu dosť práce," zveril sa mladý Kratochvíl. Okrem mamy a práce pre jej divadlo ho v Prahe nič nedrží. Nemá ani žiadnu známosť, ktorá by si získala jeho srdce. A zrejme mu ani nechýba, má celkom iné starosti a záujmy. "Skôr sa rozhliadam. Nehľadám nič vážne. Nie je to nič, nad čím by som premýšľal. Zatiaľ som sám a užívam si," zveril sa tento bohémsky svetobežník fešný po mame.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Lucie Bílá (@luciebila)

Od pobytu v Paríži najmä očakával, že sa v rámci štúdia naučí po francúzsky, ale okrem pár "škaredých slov", toho z francúzštiny veľa nepobral. Ani študovať sa mu tam veľmi nepodarilo. V zahraničí sa ale toho aj tak veľa naučil. Hlavne spoznal seba a svoje možnosti. "Chcel som niečo iné. Chcel som si vyskúšať, aké to bude, keď nebudem rozumieť, skočiť do vody, či sa utopím, alebo nie, Za ten rok som sa utopil, takže som späť tu. Veľmi sa mi to tam ale páčilo, bola to zaujímavá skutočnosť," na rovinu priznal jediný potomok Lucie Bílej. Tá je rada, že má syna nablízku aspoň dočasne. "Bývam v Prahe a mama aj tak chce, aby som sa vrátil. Podľa mňa by som musel bývať pol metra vedľa nej, aby ma mala blízko. Stále bude chcieť, aby som sa vrátil domov. Ale nie je to nutnosť. Dvere mám otvorené a hovorí mi, že je rada, že cestujem," tak trochu sa posťažoval na starostlivú mamu. Napokon, evidentne toho veľa nie je, na čo by sa aj vďaka milujúcej a bohatej mame mal sťažovať, má to šťastie, že si zatiaľ môže skutočne len a len bezstarostne užívať.

Súvisiace články

Najčítanejšie