Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Gottova milenka pri Karlovom hrobe - prišla sa mu za TOTO ospravedlniť!
Zdielať na

Gottova milenka pri Karlovom hrobe - prišla sa mu za TOTO ospravedlniť!

Archívna reportáž

Karel Gott patril vo svojej dobe rozhodne medzi najväčších lámačov ženských sŕdc a v mnohých prípadoch nielen platonicky. Pozornosť žien si užíval a len ťažko by si zrejme spomenul na každý románik. No bolo pár mileniek, ktoré neboli len na jednu noc. Martina Formanová mala nezáväzný vzťah so spevákom celých 10 rokov, teraz sa ukázala pri jeho hrobe.

Vdova po svetovo uznávanom režisérovi Milošovi Formanovi (†86), Martina Formanová (54), prišla na krátku návštevu do Česka, píše portál ahaonline.cz. Hlavným dôvodom je predstavenie jej novovydanej knihy spomienok na súkromný život s jej slávnym manželom a chce ju predstaviť a ponúknuť českej verejnosti. Prežila s ním štvrťstoročie a myslí si, že jej spomienky na neho majú čo povedať aj obyvateľom jeho rodnej krajiny. Pozornosti však neušlo ani to, že sa počas návštevy Prahy zastavila aj na hrobe Karla Gotta (†80), s ktorým ju kedysi viazal viacročný veľmi blízky vzťah. 

Formanová sa prišla pozrieť do Česka po dlhšom čase. Len čosi vyše roka pred úmrtím Gotta zomrel jej slávny manžel a zrejme sa nedokázala v tak krátkom čase po sebe osobne zúčastniť na dvoch pohreboch tak blízkych osôb jej srdcu. "Prišla som sa ospravedlniť, že som nezvládla priletieť na jeho pohreb. Má to tam pekne urobené," zhodnotila hrob maestra pre Aha! čerstvá spisovateľka. Pritom vraj na neho veľmi myslela najmä posledné mesiace pred jeho úmrtím. Jej návšteva miesta posledného odpočinku ale nie je žiadna partizánska akcia podkopávajúca pozíciu Ivany Gottovej.

Hrob Karla Gotta odhalili takmer tri mesiace po jeho úmrtí:

"Som samozrejme neustále v kontakte s Ivankou Gottovou. Som rada, že tú situáciu zvláda dobre," zverila sa médiám Formanová. Ju jedinú z exmileniek Karla Gotta dokázala vdova po ňom tolerovať. Ešte počas života ich manželov sa rodiny dokonca aj navzájom navštevovali. Formanová si myslí, že až pri Ivane sa Karel z galantného záletného obdivovateľa žien zmenil aj na ochrancu manželky a rodiny. 

​S Karlom Gottom sa Martina zoznámila na večierku v roku 1984, vtedy ako študentka gymnázia v Brne, dávno pred Ivanou. Po maturite sa za ním presťahovala do Prahy. Prenajala si tam byt a začala študovať na vysokej škole. Ich vzťah trval 10 rokov, ale ako tvrdí Martina, z toho len dva či tri bol intenzívny. Vzťah podľa najstaršej dcéry Gotta ukončil on. "Povedal mi vtedy, že to s Martinou ukončil. Už to chcela navážno a povedala mu, že sa s nikým z rodiny nebude finančne deliť! To ho veľmi ranilo," spomína vo svojej knihe spomienok na otca Dominika, ktorej ale neskôr takmer presne to isté spravila Ivana. Sám majster sa ale kedysi s istou dávkou humoru vyjadril, že v päťdesiatke sa cítil byť na manželstvo ešte primladý. Martina sa potom rozhodla odísť do USA, kde sa rýchlo dala dokopy s režisérom Formanom, typ mužov, slávni a bohatí, mala jednoducho pevne daný. Uznávaný režisér si ju vzal za manželku a splodil s ňou aj dvoch synov, dvojičky. 

Súvisiace články

Najčítanejšie