Zatiahnuté
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Šialené peniaze! TAKÉTO sú výplatné pásky hviezd seriálu Priatelia!
Zdielať na

Šialené peniaze! TAKÉTO sú výplatné pásky hviezd seriálu Priatelia!

Archívna reportáž

Seriál Priatelia patrí nepochybne k jedným z najúspešnejších televíznych seriálov všetkých dôb a rovnako veľkú slávu priniesol aj hercom, ktorí si v ňom zahrali hlavné postavy. Rachel, Phoebe, Monica, Joey, Chandler a Ross sa počas desiatich rokov na obrazovkách stali súčasťou života celých generácii, a keď v roku 2004 nakrútili poslednú časť finálnej 10. série, ostalo mnoho ľudí veľmi smutných. Ani dlhých 16 rokov neubralo seriálu a jeho postavám na popularite a preto nečudo, že sa tvorcovia rozhodli nakrútiť špeciálny diel seriálu Priatelia po rokoch. Slávnych hercov asi nebolo nutné dlho prehovárať, napokon, stali sa priateľmi aj v skutočnom živote a radi sa stretnú na pľaci aj mimo neho. Avšak tvorcovia ich k nakrúcaniu aj patrične finančne motivovali.

Šestica hereckých hviezd zo seriálu Priatelia podľa informácii denníka The Sun zarobila za poslednú, 10. sériu nakrútenú v roku 2004 v prepočte viac ako 700-tisíc eur za jednu epizódu. Ak sa niekomu zdá byť táto sumu astronomická, tak z honoráru, ktorý dostali herci za najnovšie špeciálne vydanie sa mu poriadne zatočí hlava. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt Le Blanc, Matthew Perry a David Schwimmer si za jeho nakrúcanie prilepšili  prepočte o viac ako 2 milióny eur na hlavu. 

Spomínaný denník v spolupráci s odborníčkou na honaráre Gemmou Godfrey odhalili zoznam mien, ktorý sa vďaka seriálu nestali iba slávnymi, ale aj nesmierne bohatými. A nie sú to iba mená už spomínaných hercov, ale aj tvorcov seriálu. Producent a scenárista David Crane a jeho kamarátka Marta Kaufmann pri prvej myšlienke vytvoriť charaktery postáv v seriáli azda ani nesnívali, aký obrovský úspech Priatelia dosiahnu. David Crane dokonca pokračoval z úspešnom ťažení a napísal aj scenár k seriálu Joey s Mattom Le Blancom  v hlavnej úlohe, avšak úspech Priateľov sa mu s ním nepodarilo dosiahnuť. Aj spolutvorkyňa Marta Kaufmann sa pustila do niekoľkých ďalších projektov, ako napríklad sitkom Grace And Frankie a či právnický dokument Seeing Allred, oba pre Netflix.

Takto vyzerajú predstavitelia seriálu dnes, v špeciálnom vydaní Priateľov:

"Marta dokázala uspokojiť svojich už existujúcich divákov novým formátom, tí totiž taktiež zostarli," opísala odborníčka Godfrey recept na úspech Marty Kaufmann. Obaja tvorcovia si prišli vďaka seriálu k šialeným viac ako 280 miliónom dolárov. Jennifer Aniston podľa nej azda najlepšie zúžitkovala nadobudnutú seriálovú slávu a dnes za nakrúcanie filmu údajne neberie menej ako 5 miliónov dolárov. Sympatická predstaviteľka Rachel s vždy dokonalým účesom tiež zarába milióny na vlastnej značke vlasovej kozmetiky s názvom Living Proof. "Úspešne speňažila svoj imidž dievčaťa zo susedstva," myslí si Gemma. Seriál Jen dovedna priniesol zhruba 300 miliónov dolárov.

Predstaviteľka Moniky Gellerovej, Courteney Cox, zarobila na Priateľoch zhruba 150miliónov. Neskôr si okrem hororu Scream zahrala aj v sitkomoch Modern Family či Scrubs. Taktiež sa producentsky podieľala na niekoľkých úspešných televíznych projektoch vrátane sitcomu Cougar Town. "Investovala svoje peniaze do seriálov a dokázala s nimi uspieť," tvrdí Gemma. Slávu úspech a zárobok približne 120 miliónov celkom dobre nezvládol predstaviteľ Chandlera, herec Matt Perry, ktorý dlhé roky bojoval so závislosťou na alkohole, napriek tomu sa mu podarilo zahrať si v niekoľkých televíznych projektoch. Väčšina jeho majetku však pochádza z nehnuteľností, predajomlen jednej z nich, luxusného penthousu v Los Angeles si prišiel takmer k 5 miliónom dolárov. "Príjmy z televízie premenil na zisky z nehnuteľností," konštatuje expertka na financie.

Seriál Priatelia sa stal legendou, rovnako ako herci v jeho hlavných úlohách. Preslávil aj newyorskú kaviareň Central Perk:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Friends (@friends)

Seriálový Ross, herec David Schwimmer prepožičal svoj hlas postavičke žirafy v populárnom animovanom filme Madagaskar, účinkoval v seriáli Sky One Intelligence a bol tvárou istej americkej banky. Avšak jeho vášňou zostalo najmä divadlo, ktorému sa venuje dodnes. "Pre neho je dôležitejšia tvorivá kontrola," myslí si Gemma o hercovi, ktorému seriál Priatelia priniesol viac ako 100 miliónov dolárov. Herec Matt Le Blanc alias Joey si okrem 80 milónov zo seriálu Priatelia zarobil aj ďalších 10 miliónov vďaka seriálu Joey. "Matt sa drží úloh, ktoré sú si podobné," myslí si Gemma o kariére herca, ktorý sa tiež preslávil ako moderátor relácie Top Gear či účinkovaním v americkej komédii Man With A Plan, kde bol výkonným producentom. Na záver je tu Lisa Kudrow, ktorá si zahrala úlohu pojašenej Phoebe a zinkasovala za ňu dovedna takmer 90 miliónov dolárov. Lisa tiež účinkovala v online seriáli Web Therapy a je výkonnou producentkou americkej verzie dokumentárneho seriálu Who Do You Think You Are? Podľa odborníčky sa herečka spomedzi jej hereckých kolegov azda najviac "rozvetvila" a pôsobila aj v rôznych iných žánroch.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie