Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dcéra Christovej priznala ťažký pôrod a nemožnosť dojčiť, nenavistné komentáre ju zaskočili!
Zdielať na

Dcéra Christovej priznala ťažký pôrod a nemožnosť dojčiť, nenavistné komentáre ju zaskočili!

Archívna reportáž

Dcéra Ivany Christovej (50) Daniela (27) sa vo februári stala po prvýkrát mamou. Porodila krásnu zdravú dcérku Zoju, no jej príchod na svet bol pomerne dramatický a novopečená mama si prešla skutočne malým peklom. Našťastie, všetko dobre dopadlo a zážitok ostal už len ako nepekna spomienka. No predsa len má následok, ktorý sa Daniele denne pripomína.

So zdravotným stavom krásnej Daniely, jedinej dcéry niekdajšej prvej novodobej Miss Československa, Ivany Christovej, to po ťažkom pôrode nebolo ani trochu dobré. Práve preto malú Zojku ani nemohla dojčiť, hoci to pôvodne mala v pláne. Azda aby sa vyhlo posudzovaniu a odsudzovaniu, rozhodla sa všetkým pravdu odhaliť. Na sociálnej sieti odpovedala úprimným vysvetlením jej situácie a dôvodom, prečo nedojčí svoj milovaný uzlíček šťastia.

Pekná Daniela samozrejme veľmi miluje svoju dcérku a urobila by pre ňu, ako každá šťastná mama, všetko na svete. Ale práve to, inak celkom najjednoduchšie, pre ňu urobiť nemôže. "Behom tehotenstva som bola 100 % presvedčená, že dojčiť budem, poznám všetky výhody a dokonca aj odporučenia WHO. Ale realita je iná, zdravotné komplikácie po pôrode, infúzie a s tým spojená moja neschopnosť dojčiť," zverila sa so svojím trápením novopečená mamička na sociálnej sieti. To jej ale samozrejme nebráni, aby si svoju dcérku s radosťou neužívala a nestarala sa o ňu najlepšie, ako sa dá.

Ivana svoju dcéru, ktorú vychovávala sama, nekonečne miluje:

​Vo svojej odpovedi Daniela spomenula aj jeden jej postreh v súvislosti s kŕmením bábätka. "Pred časom som narazila na jeden obrázok známej Slovenky, kde jej muž kŕmil bábätko z fľašky. Pod fotkou bolo nespočetné množstvo nenávistných komentárov od žien, pritom ani nebolo jasné, či to mlieko odstriekané alebo umelé. V každom prípade je to jedno. Som presvedčená o tom, že každá mama chce a robí pre svoje dieťa to najlepšie a tie dôvody prečo áno, alebo prečo nie veľakrát ani nepoznáme," pridala Daniela svoju úvahu na tému dojčenia. Priznala aj to, že neraz kruté komentáre úplne cudzích žien ju robia veľmi smutnou.

Našťastie, žiadny hlúpy komentár neznámych nešťastníc nie je silnejší, ako radosť z bábätka. Daniela sa spolu s manželom, hokejistom Milošom Zajíčkom, s ktorým sa poznajú vyše desať rokov, veľmi tešia z ich dcérky a s láskou sa o svoj poklad starajú. Daniela je teraz, samozrejme, na materskej, ale inak pracuje ako vizážistka a zároveň riaditeľka sekcie v známej svetovej kozmetickej firme. Hoci má zaujímavú peknú tvár a postavu modelky, na prehliadkové móla ju to nikdy neťahalo. A pokiaľ sa dá, vyhýba sa aj priveľkej publicite. Zrejme má vo svojej mame, ktorá bola svojho času aj svetovou modelkou, odstrašujúci príklad, aký obrovský tlak na psychiku dokáže popularita vyvolať. Ona žije radšej spokojná v úzadí, ale rozhodne sa neschováva, občas sa ukáže po boku mamy na nejakej spoločenskej udalosti.

Súvisiace články

Najčítanejšie