Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Úplne iná káva! Medzi synmi Pizingerovej je 15 rokov, v TOMTO je poriadny rozdiel!
Zdielať na

Úplne iná káva! Medzi synmi Pizingerovej je 15 rokov, v TOMTO je poriadny rozdiel!

Archívna reportáž

Malý Josífek (6 mesiacov) Venduly Pizingerovej (49) sa má čulo k svetu. Nie je snáď deň, kedy by o ňom hrdá mama nenapísala niečo na sociálnu sieť a nepridala zopár aktuálnych fotografií. Materstvo si aj vo svojom vyššom veku užíva. Našťastie má potrebnú pomoc vo svojom manželovi, v staršom synovi, ako aj vo svokre, kedysi dôvernej kamarátke. Ale, samozrejme, hlavná ťarcha starostlivosti leží na jej pleciach.

Od narodenia prvého syna Jakuba prešlo vyše 15 rokov a to je nekonečná doba, čo sa týka vývoja vo vedomostiach, aj na trhu. Vendula Pizingerová opísala rozdiely medzi synmi a zaspomínala si aj na rozdiely v dostupnej výbave pre bábätká vtedy a v súčasnosti, píše portál Super.cz.

Ako matka ale nevníma nejaké veľké rozdiely medzi minulosťou a súčasnosťou, čo sa týka rôznych potrebných pomôcok pri výchove a starostlivosti o kojenca. "Nechýbalo mi nič predtým, ani teraz. Každé dieťa je iné," myslí si Vendula. Na nič zásadne dôležité, čo by nemala v rámci staršieho syna Jakuba pred pätnástimi rokmi počas jeho prvého roka k dispozícii si nespomenula. "Dnes sú už perfektné kočíky, ale to odpruženie je iné," porovnala základnú výbavu pre bábätká v podobe štvorkolesových "tátošov". Zaspomínala si na dobré pruženie kočíka, v ktorom vozila Jakuba, keďže v dnešných typoch s rôznymi technickými vylepšeniami na tento dôležitý detail akosi pozabudli. Niečo predsa ale len pribudlo od tých čias, keď bol Jakub dojča.

Josífek sa narodil v deň narodenín jeho otca Josefa:

​Každý rodič malého bábätka vie, čo dá práce ho upokojiť, keď uplakané nevie zaspať. Teraz je už možné na tento prípad použiť užitočnú pomôcku. Je bežne dostupná v obchodoch s tovarom pre deti. "To, čo mám, je húpadlo kočíka. Aj tak ale syna musím v kočíku povoziť a toto zariadenie je až na doladenie," spomenula si Vendula na vychytávku, akú pri Jakubovi nemala. Ale niet nad vlastné ruky, ktoré predsa len citlivejšie reagujú a regulujú intenzitu pohybu pri kolísaní, tie zaiste žiadna technická pomôcka neprekoná. Spolu s manželom venujú väčšiu pozornosť, ako pomôckam, skôr otužovaniu malého Josefa, a to aj pomerne nezvyčajným spôsobom pre tak malé dieťa, krátkym pravidelným pobytom v saune.

Rozdiel vidí mama dvoch synov s pätnásťročným vekovým odstupom najmä v ich povahách a temperamente. "Synovia majú každý iného otca. Josef je napríklad veľmi aktívny, príliš nespí, a ja tým pádom tiež nie," posťažovala si na maniere mladšieho. "Pepíček je rýchle bábätko a od tretieho mesiaca sa obracia prakticky sám. Teraz už skúša liezť a robí všetko možné na svoj vek predčasne, takže mi dáva zabrať. Pepíček teraz v noci začal pásť koníčkov a smial sa tak, že som nemohla spať, nič sa nedalo robiť. Som preto nevyspatá," hovorí Vendula, ktorá najťažšie znáša práve nedostatok spánku a myslí si, že by to ako mladšia zvládala lepšie. V každom prípade by ale Pepíčka nevymenila za žiadny spánok, prináša jej do života obrovskú radosť.

Súvisiace články

Najčítanejšie