Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Aj speváci majú na Oscaroch svoju chvíľku! TIETO hity bojujú o zlatú sošku!
Zdielať na

Aj speváci majú na Oscaroch svoju chvíľku! TIETO hity bojujú o zlatú sošku!

Dočkali sa! Najväčšie hviezdy filmového priemyslu sa po dvoch mesiacoch omeškania v nedeľu konečne dočkajú odovzádavania cien Akadémie filmových umení a vied. Aj 93. ročník bude plný nablýskaných celebrít, no rozhodne sa dočkajú aj tí, ktorí nie sú viditeľní v prvom pláne.

Iste by každý fanúšik strieborného plátna súhlasil, že dušou azda každého filmu je aj hudba. Niekedy len nenápadná, v pozadí, no dokonalo dotvárajúca atmosféru, inokedy perfektne sadne výber známych hitov, ale často sú to aj piesne zložené vyslovene pre daný film, ktoré sa stanú jeho poznávacím znamením. Pre nich je na Oscaroch určená kategória Najlepšia originálna pieseň. 

Prvou nominovanou je skladba z filmu Judas and the Black Messiah s názvom Fight for you (Boj o teba). Jej autorkou a interpretkou zároveň je speváčka H.E.R. Okrem nej vo filme zaznejú aj hlasy ďalších vychytených afroamerických hviezd ako Jay Z, Masego či ASAP Rocky.

Druhou nominovanou je pieseň Hear My Voice (Počúvaj môj hlas) od britskej soulovej a R'n'B speváčky Celeste. Zaznie vo filme Chicagský tribunál. Dráma o súdnom procese získala aj ďalších päť nominácií, vrátane najlepšieho filmu.

O speváckej súťaži bol aj celý film, bláznivá komédia Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga, ktorá súťaží s piesňou Husavik. Vo filme ju spievajú Rachel McAdams a Will Ferrell, v skutočnosti speváčka My Marianne.

Štvrtou nominovanou je skladba Io sì (Ja áno) od talianskej speváčky Laury Pausini z filmu The Life Ahead. Aktuálne jedna z najpopulárnejších speváčok Talianska prerazila nielen v Európe, ale aj v Latinskej Amerike a na Blízkom Východe. 

Na Oscara si brúsi zuby aj Leslie Odom Jr. so skladbou Speak Now (Hovor teraz) z filmu One Night in Miami. Odom je nominovaný na zlatú sošku aj v kategórii najlepší herec vo vedľajšej úlohe. 

Súvisiace články

Najčítanejšie