Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hviezdny herec v slzách! Zomrela mu manželka, herečka známa z Pottera aj Bonda
Zdielať na

Hviezdny herec v slzách! Zomrela mu manželka, herečka známa z Pottera aj Bonda

Archívne video

S najsmutnejšou správou sa podelil so svetom britský herec známy najmä zo seriálu Homeland, Damian Lewis. Vo veku len 52 rokov ho navždy opustila jeho manželka, herečka Helen McCrory. Tá je známa predovšetkým ako matka Draca Malfoya zo série o malom čarodejníkovi s jazvou na čele.

Helen McCrory podľahla vo veku 52 rokov po dlhom a ťažkom boji rakovine. Nechala tu po sebe nielen smútiaceho manžela, ale aj dve deti, 15-ročnú dcéru Manon a 14-ročného Gullivera. 

Správu zverejnil na Twitteri práve sympatický herec, ktorý pridal aj vyznanie milovanej manželke a fanúšikom priblížil, že na koniec boli zrejme už pripravení. Helen pritom ešte minulý rok nakrúcala seriál Kvíz, no v tom čase už s rakovinou bojovala.

Pripomeňte si herečku scénami z potterovky:

"So zlomaným srdcom oznamujem, že po hrdinskom boji s rakovinou zomrela krásna a silná žena Helen McCrory. Zomrela pokojne doma, obklopená láskou priateľov a rodiny. Zomrela tak, ako žila. Bez strachu. Milovali sme ju a vieme, aké sme mali šťastie, že bola súčasťou našich životov. Žiarila tak jasne. Teraz choď, moja milá, do neba. Ďakujem ti," vyznal sa 50-ročný Damian Lewis.

Helen McCrory zažiarila okrem Harryho Pottera v mnohých filmoch a seriáloch, s tých najznámejších je to bondovka Skyfall, Interview s upírom, Hugo a jeho veľký objav, alebo jej posledný film S láskou, Vincent. Zaujímavosťou je, že v potterovkách pôvodne nemala hrať Narcissu, ale Belatrix Lestrange, no v čase nakrúcania otehotnela a tak dostala šancu až v šiestej sérii v úlohe matky malého zloducha. Helenin otec bol diplomat, vďaka čomu ako dieťa precestovala takmer celý svet, ona sa ale rozhodla ísť inou cestou. Za svoje herecké výkony si zaslúžila viaceré ocenenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie