Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Shannen Doherty oslávila päťdesiatku! Je zmierená s tým, že to môžu byť jej posledné narodeniny!
Zdielať na

Shannen Doherty oslávila päťdesiatku! Je zmierená s tým, že to môžu byť jej posledné narodeniny!

Archívna reportáž

Americká herečka, ktorú azda najviac preslávila úloha Brendy Walsh v seriály Beverly Hills 902 10, sa už roky pasuje s vážnymi zdravotnými problémami. Jej potiaže začali už v roku 1999, keď jej lekári diagnostikovali nevyliečiteľnú chorobu čriev, zvanú aj Crohnova choroba. No odkedy jej v roku 2005 diagnostikovali rakovinu prsníka je vďačná za každý jeden deň života navyše. Po prvotnom vyliečení sa jej choroba totiž vrátila začiatkom roku 2020 rovno v poslednom, štvrtom štádiu. Svoj neľahký osud však napriek strachu z budúcnosti a prežitému utrpeniu z liečby znáša s optimizmom a úsmevom na tvári.

Herečka Shannen Doherty oslávila 12. apríla okrúhle 50. narodeniny v tichosti, iba skromnou selfie fotografiou na sociálnej sieti, kde prezradila, že sa nachádza v kanadskom Vancuoveri. Napriek tomu, že si je herečka vedomá krehkosti svojho života a skutočnosti, že ďalšie narodeniny už osláviť nemusí, na jej tvári jej stál badať úsmev a z jej príspevkov srší radosť, zmyslel pre humor a optimizmus.

Aj skutočnosť, že má seriálová, vtedy iba 19-ročná Brenda, dnes už päť krížikov na chrbte svedčí o tom, ako neúprosne beží čas. Práve ten je pre Shannen posledný rok azda tou najvzácnejšou veličinou, keďže kvôli rakovine v poslednom štádiu sama netuší, či sa dožije ďalšieho rána. Avšak tvrdí, že sa ešte na onen svet nechystá a ani necíti, preto si každú minútu užíva naplno. "Stále mám v sebe veľa života," prezradila v rozhovore pre magazín Elle. Oporou jej je nielen manžel Kurt Iswarienko, ale aj mama Rosa a najlepšia priateľka, herečka Sarah Michelle Gellar. Práve s ňou často nakrúca zábavné videá, ktorými si spoločne krátia dlhé dni v karanténe.

Takto si na seriálovú Brenda a Dylana, v podaní Shannen Doherty a Lukea Perryho, zaspomínali fanúšikovia:

"Narodeninové zamyslenie sa vo Vancuoveri," napísala v deň svojho jubilea k fotografii na Instagrame, ktorá Shannen zachytáva bez mejkapu, no v skvelej forme. Azda iba málokto by na herečku povedal, že už rok zápasí o svoj život so zákernou chorobou. Ako však už dávnejšie priznala, s osudom je zmierená a svojim najbližším už napísala aj listy na rozlúčku. Shannen Doherty má za sebou celkom búrlivý životný príbeh, v ktorom nechýbali divoké žúrky, alkohol, drogy, ba aj fyzické násilie. Jej rozbehnutá kariéra začala stagnovať po tom, ako ju po štyroch rokoch nakrúcania Beverly Hills 902 10 nečakane vyhodili. Šepká sa, že do práce chodila pod vplyvom alkoholu a drog, vypadávali jej texty a čerešničkou na torte mala byť udajná fyzická potýčka s kolegyňou Jennie Garth, ktorá stvárňovala blondínku Kelly. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ShannenDoherty (@theshando)

V roku 1993 sa poprvýkrát zasnúbila s bohatým dedičom kozmetického gigantu Max Factor, avšak ešte v ten istý rok si to rozmyslela vydala sa za Adhleyho Hamiltona. Búrlivé manželstvo sa však rozpadlo už po šiestich mesiacoch, rovnako ako jej ďalšie manželstvo s pokrovým hráčom Rickom Solomonom. Svoje šťastie našla až po boku fotografa Kurta Oswarienka, ktorého si zobrala za manžela v roku 2011, ten stojí pri nej dodnes a je jej v ťažkých chvíľach veľkou oporou. Teší sa však aj obrovskej obľube verejnosti, na Instagrame ju sleduje takmer 2 milióny užívateľov, ktorí jej taktiež dodávajú silu a chuť do života. Všetci veria, že tieto narodeniny neboli jej posledné.

Súvisiace články

Najčítanejšie