Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Gottová ostala na boj so závislosťou sama! Jej manžel frnkol opäť do Mexika, fungujú vraj TAKTO!
Zdielať na

Gottová ostala na boj so závislosťou sama! Jej manžel frnkol opäť do Mexika, fungujú vraj TAKTO!

Archívna reportáž

Už od začiatku marca 2021 žije najstaršia dcéra českého Zlatého slávika vo fínskych Helsinkách cekom sama. Jej manžel Timo totiž priletel vo februári z Mexika do Fínska iba nakrátko, a to asi iba kvôli prevzatiu sociálneho bytu. Po pár dňoch sa vrátil späť do krajiny, kde našiel zrejme dostatočne veľkú fanúšikovskú základňu a žije v nej s krátkymi prestávkami už zhruba rok a pol. V Mexiku ho tiež živia lekcie hrania na gitare, v čom je uznávaným majstrom a v neposlednom rade tam život nie je asi ani tak finančne náročný, ako v jeho rodnom Fínsku.

Dominika Gottová sa ešte v marci tri týždne liečila zo závislosti na liekoch v špecializovanej klinika v Helsinkách, no dlho tam, zdá sa, nedokázala vydržať. Avšak podľa informácií portálu Super.cz sa po prepustení zo zariadenia opäť ocitla síce v novom, ale opustenom byte celkom sama.

Koncom marca bola už Dominika späť vo svojom helsinskom trojizbovom byte, ktorý dostala od mesta do užívania spolu s manželom a ktorý sa skutočne nepodobá na predstavu o "sociálnom bývaní" na Slovensku. Má ísť o pekný, 3-izbový byt. Nečudo, že Gottová chce byť radšej tam, ako v liečebni. "Bola som prepustená domov. V liečbe pokračujem ambulantne, som stále pod dohľadom lekárov. Chodia mi domov kontroly a keď zistia, že liečbu nedodržiavam, tak mi ju okamžite ukončia," dala vedieť cez sociálnu sieť. "Tu v Helsinkách som bola už pred tromi rokmi na jednej klinike, kde mi z toho pomohli. A tak som sa rozhodla liečbu znovu podstúpiť tu, kde mám pokoj. K tomu sa pokúsim zbaviť aj závislosti na alkohole. Ale tie lieky sú teraz podstatnejšie, zničila som si tou závislosťou telo a bolo to už nebezpečné. Mám teraz iné lieky, ktoré ma upokojujú a spím po nich,"  zverila sa Dominika so svojím bojom.

Karel Gott roky pred smrťou bojoval s vážnymi zdravotnými problémami, na ich zlepšení nepridávali ani starosti s jeho najstaršou dcérou Dominikou: 

​Ostáva veriť, že v Helsinkách má Dominika priateľov, či aspoň známych, ktorí ju dokážu podporiť. Na svojho manžela sa nemôže spoľahnúť nielen preto, že odletel do Mexika, ale aj on sám zrejme potrebuje pomoc. Nedá sa vôbec povedať, že Timo žije zdravým spôsobom života a navyše, taktiež rád pozerá na dno pohárika. Aj on musí brať lieky na jeho občasné maniodepresívne stavy. "Timo musel ísť do Mexika pracovne, podporuje ma na diaľku a sme denne v kontakte," tvrdí Dominika. Ale na sociálnych sieťach vidieť, že si v Mexiku život užíva. Je ale možné, že si uvedomuje, aký zlý vplyv by mala jeho prítomnosť na manželku v spoločnom byte. Vlani v novembri boli spolu len krátko, ale po ich spoločnom rozhovore vraj chcela pod vplyvom alkoholu spáchať samovraždu, práve Timo jej v tom údajne zabránil.

Timo si užíva priazeň fanúšikov v južnej Amerike a usadil sa v Mexiku, okrem koncertovania sa venuje aj  hodinám hry na gitaru ako lektor:

Najstaršia Gottova dcéra tak žije naďalej v začarovanom kruhu. V Prahe sa necíti slobodne, neustála pozornosť médií a ľudí ju psychicky vyčerpáva. Má tam síce matku, ale tá žije v zariadení pre seniorov a je už aj dosť slabá, vzhľadom na pokročilý vek po osemdesiatky. Dominika za ňou občas zašla, ale teraz z dôvodu protipandemických opatrení nemôže. A zatelefonovať sa jej dá aj z Helsínk. Možno aj to, že v liečebni údajne každému pacientovi zoberú telefón a volať dovolia len raz v týždni rozhodlo, že nešťastná Dominika odtiaľ predčasne odišla a pokračuje v liečbe len ambulantnou formou a bojuje, ako sa dá. Hoci jej slávny otec zanechal po sebe miliardový majetok, ona sa dedičstva vzdala. Vraj síce za to dostala pár miliónov českých korún, ale tie potrebovala aj kvôli dlhom. Azda sa Dominike konečne podarí poraziť závislosť a vykročiť na tú správnu cestu životom.

Súvisiace články

Najčítanejšie