Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Libor Bouček je otec roka! Dokonca robí aj TOTO, čo sa zaprisahával, že nespraví!
Zdielať na

Libor Bouček je otec roka! Dokonca robí aj TOTO, čo sa zaprisahával, že nespraví!

Archívna reportáž

Jeden z najpopulárnejších a najobsadzovanejších českých moderátorov, Libor Bouček (40), sa stal vo februári prvýkrát otcom. Možno aj práve vďaka vyššiemu veku než je priemer „prvooteckov“, si vie úlohu otca o to intenzívnejšie užívať. V poradí tretia manželka Gabriela (29) ho obdarila krásnym synom a on sa ho nevie nabažiť. Je ochotný sa aktívne zapájať do starostlivosti ako o neho, tak aj o jeho mamu, ktorej dopraje zaslúžený odpočinok. Hlavná starostlivosť leží hlavne na jej pleciach. Dojčiť starostlivý otecko predsa len nedokáže.

V rozhovore pre Super.cz sa šťastný otecko Libor Bouček pochválil, čo všetko dokáže bez problémov urobiť pre svojho syna Alberta, dokonca aj to, čo si kedysi nemyslel, že bude vôbec ochotný. Svojmu synovi píše eseje a dokonca ho vraj chváli aj za to, čo sa mu kedysi zdalo byť u iných úplne absurdné. 

Libor sa novej životnej úlohy chopil poctivo a s nadšením, čo je určite skvelé nielen pre prvorodeného synčeka Alberta, ale aj pre jeho manželku, ktorá si tak môže po krásnych, ale náročných mesiacoch tehotenstva oddýchnuť. "Prebaľovanie nie je žiadny problém, dokonca som sa pristihol pri tom, že som rozbalil plienky a chválil syna, že sa mu to podarilo. Povedal som si, že nikdy nebudem otcom, čo toto urobí,"  prezradil a pobavene okomentoval svoje chvíľky na toalete: "Mne sa už hrozne dlho nestalo, že by ma za to niekto pochválil. Skôr prichádzajú s tým: ,Si tam nejako dlho’." Ale uznáva, že vo všetkom predsa len nedokáže svoju manželku v starostlivosti o syna zastúpiť. "Zatiaľ som sa ešte nenaučil dojčiť. Inak sa snažím byť kvalitným, zodpovedným a vyčerpávajúcim servismanom mamičky a syna," pyšne tvrdil s trochou nadhľadu novopečený otecko. 

Libor sa zhostil v roku 2019 moderovania slovenskej súťaže krásy:

​Popritom úspešný moderátor nezanedbáva ani svoju prácu, ktorá ho dobre živí a nemôže ju zanedbávať už aj kvôli rozrastajúcej sa rodine. Aj teraz sa venuje príprave a nakrúcaniu ďalších dielov zábavného programu, ktorý moderuje a pripravuje aj jeho scenár. Je preto obdivuhodné, že bravúrne zvláda aj práce okolo ani nie ešte dvojmesačného synčeka Alberta. "Myslím si, že sa zúčastním čohokoľvek, že už som robil všetko," zveril sa v rozhovore Libor, pre ktorého bolo narodenie syna skutočne veľkou udalosťou. "Obdobie nového života. Počiatok... Videl som to. Intenzitu tých okamžikov naplno nikdy nevystihnem. Ale bez preháňania, prebudí sa v človeku nový rozmer lásky. K mojej žene. K životu. A hlavne k nemu. Syn. Prvorodený. Pokračovateľ,"  básnicky popísal svoje pocity, keď na sociálnej sieti oznámil narodenie svojho prvého potomka. 

Libor svojmu synovi píše dokonca celé eseje: 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Libor Bouček (@liborboucek)

Na Instagrame sa hneď po narodení syna začal zamýšľať, čo z neho raz bude. "Zatiaľ spí a je a občas prepukne do plaču, ktorý celé oddelenie pozná okamžite. Všetko má pred sebou a my sa budeme prizerať a podporovať ho, cibriť rodičovstvo. Je tu. Premenil našu úsečku do trojuholníka. Je zdravý," pripísal šťastný otec k fotke, kde vidieť rúčku novorodeného Alberta. Na príchod potomka sa tešil a pripravoval hneď po svadbe s krásnou Gabrielou, s ktorou ešte pred sobášom žil päť rokov. "Už teraz s istotou viem, že až prídu deti, tak ich nedám na vysokú. Chcem, aby sa naučili poriadne remeslo, pretože sa dnes platí zlatom a zle sa zháňajú. Ja mám obe ruky ľavé, takže si musím neustále niekoho volať," mal v tom jasno a vybral aj vhodné remeslá. Syn by mal byť šikovným murárom, v prípade dcéry zas preferoval kuchárske remeslo. "Tak sa uživia všade...," prehlásil. Ale tak, ako to v živote býva, rozhodnutie o svojej budúcnosti je v rukách každého jendotlivca, a dokým ho malý Albert urobí, otec a mama ho môžu aspoň jemne postrčiť žiadaným smerom.

Súvisiace články

Najčítanejšie