Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Trpký následok sporu kráľovských bratov! Princ William prišiel po 20 rokoch o priateľa!
Zdielať na

Trpký následok sporu kráľovských bratov! Princ William prišiel po 20 rokoch o priateľa!

Archívna reportáž

Zdá sa, že kríza vo vzťahu dvoch kráľovských bratov má ďalekosiahlejšie následky akoby sa zdalo. Názory na Harryho slová a skutky sa líšia nielen na oboch brehoch Atlantického oceána, ale aj medzi blízkymi priateľmi princa Williama. Ten po odchode svojho brata z paláca prišiel aj o blízkeho priateľa, známeho britského novinára, s ktorým si pestoval dlhoročné blízke priateľstvo. Dôvodom bola skutočnosť, že sa novinár po Megxite pridal na stranu mladšieho Harryho a jeho manželky Meghan, čo bolo citeľné aj z jeho práce v televízii.

Princ William sa podľa informácií denníka The Sun cíti byť podrazený zo strany novinára Thomasa Bradbyho, s ktorým bol dlhoročný kamarát a exkluzívne s ním, ako s novinárom, spolupracoval a poskytoval mu rozhovory. Rozdelil ich názor na skutky a rozhodnutia mladšieho z princov a jeho manželky, ktorých novinár považoval za oprávnene ukrivdených a zranených. Zároveň naznačil, že obvinenie z ignorovania Meghaninho psychického stavu zo strany členov rodiny je pravdivé.

Novinár Thomas Bradby, ktorý pracuje pre televíziu ITV, nakrútil s vojvodami zo Sussexu dokumentárnu reportáž z roku 2019 s názvom Harry and Meghan: An African Journey o ich kráľovskej ceste po Afrike. Práve vtedy Meghan v jednom z rozhovorov naznačila, že sa vo svojej pozícii necíti dobre. "Nie veľa ľudí sa ma opýtalo, či sa mám dobre. Sú to skutočne náročné veci, ktorými človek za oponou musí prejsť. Je to skutočne náročné," vyjadrila sa vtedy na kameru Meghan ešte ako plnohodnotný člen kráľovskej rodiny.

V jednom z rozhovorov v dokumente o ceste po Afrike Meghan novinárovi Bradbymu priznala, že sa jej iba málo ľudí pýta, ako sa skutočne cíti:

V rovnakom rozhovore sa vtedy Harry dokonca poprvýkrát zmienil o začínajúcej kríze vo vzťahu s bratom Williamom, keď priznal, že sú "momentálne ich cesty rozdelené". Už po odvysielaní dokumentu vraj mali niektorí ľudia z paláca na Thomasa Bradbyho ťažké srdce a tvrdili, že v reportáži očividne nadržiaval Harrymu a Meghan. "Je známe, že Bradby pravidelne osobne komunikuje s Harrym a zamestnanci paláca veľmi dobre vedia, ako to chodí. Bolo to však ťažké spracovať, s ohľadom na dlhú históriu jeho vzťahu s Williamom," tvrdí zdroj z blízkeho okolia paláca. William sa cítil byť činmi svojho blízkeho priateľa tak ukrivdený, že behom veľmi krátkeho času ich vzťahy ochladli. "William je veľmi citlivá duša a verí, že práve v časoch krízy spoznáte, kto je váš skutočný priateľ," dodal zdroj s tým, že ich priateľstvu je už nadobro koniec.

Novinár Tom Bradby si pohneval staršieho z kráľovských princov:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Tom Bradby (@tom.bradby)

Thomasa si pritom osobne vybral princ William, aby s ním a jeho manželkou urobil v roku 2010 interview, pri ktorom odhalili informáciu o ich zásnubách, čo je pre každého novinára obrovská pocta. Napriek tomu sa však Bradby rozhodol robiť podľa vlastných slov "viac konvečný žurnalizmus" a prezradil, že po rozhovore s Harrym a Meghan zistil, akým utrpením si pár musel prejsť. 

"V skutočnosti som len odhalil znevýhodnený a zranený pár s problémami s duševným zdravím a s ostatnými skutočnosťami, pri ktorých musíte veľmi vážiť svoje slová. Tento príbeh som odhalil a prišlo mi ako žurnalistovi správne to vyrozprávať tak empaticky, ako sa len dalo," vyjadril sa ešte pred časom Bradby v istej americkej rannej šou. Nuž, azda čas ukáže, či boli Thomasove pocity správne, avšak od novinára sa predsa len čaká istá dávka objektivity, bez zbytočných nánosov emócií a súkromných názorov. Ale pri vzťahoch kráľovských bratov a ich manželiek to už zrejme bez emócií a úplne objektívne ani nejde.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie