Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Nezvestnú držiteľku ceny Emmy našli mumifikovanú doma pod kopou odpadkov!
Zdielať na

Nezvestnú držiteľku ceny Emmy našli mumifikovanú doma pod kopou odpadkov!

Zdroj: SITA

Známa dizajnérka filmových pľacov, ktorá stojí aj za kulisami známych seriálov Orange Is the New black či Právo a poriadok, alebo filmov Prázdniny v raji, Zelenáči a mnohých iných, bola po dlhých mesiacoch nezvestnosti nájdená vo vlastnom dome. Umelkyňu, ktorá si za svoju prácu vyslúžila v minulosti aj ocenenie Emmy Awards našli, žiaľ, už po smrti. Newyorským mužom zákona sa pri objavení jej tela naskytla hororová scéna.

Uznávaná filmová scénografka Evelyn Sakash bola podľa informácii denníka The Sun nájdená vo vlastnom dome v newyorskej štvrti Queens pod hordou odpadkov, ktoré si podľa všetkého v byte sama uskladňovala. Hrozivý pohľad na mumifikované telo 66-ročnej držiteľky ceny Emmy za umeleckú réžiu v snímke Between the Lions (Medzi levmi) sa naskytol jej vlastnej sestre, ktorá po polroku Evelynej nezvestnosti prišla do bytu s profesionálnou upratovacou čatou.

Evelyn Sakash bola podľa slov vlastnej sestry tzv. "zberačka". Čovek postihnutý touto diagnózou nielenže zbiera a hromadí vo svojo príbytku odpadky či nepotrebné veci, ale sám svoj vzhľad častokrát veľmi zanedbáva. Kým Emily stavala a kreovala dokonalé kulisy k mnohým filmom a seriálom, vo svojom vlastnom dome mala doslova spúšť z odpadkov, pod ktorými, žiaľ, našla aj smrť. Objaviť ju mala jej sestra Ellen Brownová, ktorá nič netušiaca prišla dať do poriadku jej newyorský byt. Telo jej sestry sa nachádzalo v kuchyni pod hordou odpadkov, mumifikované a otočené tvárou hore. Susedia umelkyne sa vyjadrili, že pri posledných stretnutiach, ešte v lete minulého roku, vyzerala byť veľmi chorá a vyčerpaná.

Evelyn sa podieľala aj na produkcii úspešného seriálu z dielne Netflix s názovm Orange is The New Black:

"Je to tak zničujúce, mala naplnený život. Bola tak výnimočne talentovaná," vyjadrila sa na adresu Evelyn jej trúchliaca sestra a zdôraznila, že bola viac  ako len "kráľovná zberačov".  "Nechcem aby si verejnosť moju sestru zapamätala tak, ako bola nájdená," smúti nad jej neblahým osudom sestra Ellen, ktorá si myslí, že to bol len dôsledok jej dlhodobých vážnych problémov. Jej blízki priatelia ešte v septmebri 2020, keď bola nahlásená jej nezvestnosť, vyhlásili zbierku cez známy portál GoFundMe, a zozbierané peniaze mali pomôcť polícii a vyšetrovateľom Evelyn nájsť. Avšak podľa poznatkov vyšetrovateľov sa tragická nehoda stala približne v tom istom čase. Napriek tomu, že polícia navštívila byt behom jej zmiznutia niekoľkokrát, okrem niekoľkých domácich miláčikov v byte nebolo po Evelyn v byte ani stopy a do prehrabávania smetí sa nepustili. Hrozivé fotografie z miesta tragédie si môžete pozrieť v galérii TU.

Podľa zdroja z okolia vyšetrovania prípadu nastala smrť umelkyne potom, čo sa na ňu "zrútila lavína pozostávajúca s odpadkov a trosiek" v jej vlastnom byte. Následkom bola smrť spôsobená aj viacerými ochoreniami srdca. Zbierku, ktorú jej priatelia zorganizovali v septembri opäť otvorili, tentokrát však požiadali o navýšenie finálnej sumy na 20-tisíc dolárov, ktoré poputuje na jej pohreb a výdaje s tým súvisiace. Zberačstvo, odborne nazývané tiež Diogenov syndróm, je psychický stav, vyskytujúci sa najmä u starších a osamelo žijúcich ľudí. Prejavuje sa extrémnym sebazanedbávaním a životom v nehygienických podmienkach. Osoby postihnuté týmto syndrómom sú typické zhromažďovaním rôznych nepotrebných vecí a zvyčajne sa od ostatných izolujú. Asi polovica ľudí trpiacich týmto syndrómom má aj iné psychické ochorenie, najčastejšie je to demencia, schizofrénia, alebo závislosť od návykových látok, či už je to alkohol, tabletky, alebo drogy.

Súvisiace články

Najčítanejšie