Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Slávna česká herečka šokuje! Nechce vakcínu, je už vraj pre ňu zbytočná!
Zdielať na

Slávna česká herečka šokuje! Nechce vakcínu, je už vraj pre ňu zbytočná!

Zdroj: archív ahaonline.cz

Aj keď pandémia postihla azda každú ľudskú bytosť na tejto planéte, niet pochýb o tom, že jej následkami trpia najmä dve skupiny ľudí. Okrem malých a dospievajúcich detí, pre ktoré je socializácia, kvalitné vzdelanie a šport v ich veku kľúčovým pre budúcnosť, rovnako trpia aj starší či vážne chorí občania. Tí sú častokrát sami, odkázaní na pomoc odborného či zdravotníckeho personálu, no bez kontaktu s najbližšími a situáciu tak prežívajú o to citlivejšie. Smutné slová, ktoré pohli mnohými jej priaznivcami, vyslovila aj legendárna česká herečka, známa aj ako sestrička Tonička z českých komédií o básnikoch.

Napriek tomu, že má česká herečka Jana Hlaváčová (82) už niekoľko mesiacov nárok na svoju dávku vakcíny proti vírusu COVID-19, ona očkovanie odmieta. Jej vysvetlenie, ktoré poskytla denníku Blesk.cz, však nie je založené na pofidérnych informáciách, či strachu z injekcie. Naopak, je veľmi dojemné a odráža smutnú realitu mnohých starších ľudí na celom svete.

​Podľa zaslúžilej umelkyne a skvelej herečky, ktorou nepochybne pani Hlaváčová je, nemá vakcína pre ňu už žiadny zmysel. Už roky sa trápi so záhadným ochorením nervového systému, s ktorým si nevedia dať rady ani lekári. Tí vylúčili aj Alzheimerovu či Parkinsonovu chorobu. Herečkin stav sa tak vôbec nelepší a posledné roky je ležiacim pacientom. "V mojom prípade je to už zbytočné. Iba ležím, nikam nechodím. A ten, kto je so mnou v kontakte je sám očkovaný, alebo testovaný," približuje herečka v rozhovore, z čoho sa dá dedukovať, že do styku prichádza prevažne so zdravotníckym personálom.

V legendárnom filme Jak básnikúm chutná život si Jana Hlaváčová zahrala sestričku Toničku, pripomente si jej umenie v krátkej ukážke:

"Veď ja už iba spím, poprípade sa pozerám na televíziu," opísala svoje všedné dni herečka známa zo stoviek filmov či televíznych inscenácií, držiteľka prestížnej ceny Thálie. V televízii si rada zaspomína na krajšie časy, ktoré jej pripomínajú staré filmy, v ktorých si sama zahrala po boku jej manžela, Luďka Munzara (85). Ten zomrel ešte v januári roku 2019 a koronovej katastrofy sa tak nedožil. "To boli krásne časy, tieto spomienky ma stále držia pri živote," dodala nostalgicky.

S vnučkou Aničkou sa nestretáva, avšak veľmi si praje, aby bola šťastná. Na Instagrame sa Anička teší viac ako 18-tisícim sledovateľom:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Anička Dvořáková (@an.dvr)

Vďaka televízii však vidí aj svoju vnučku Aničku Dvořákovú (19), ktorá azda aj po nej zdedila herecký talent a už má za sebou malú úlohu v seriály Hlava Medúzy. "Mám z nej radosť. Je šikovná, ale nemôžem povedať, že by som ju rada videla ako herečku. Je s tým veľké trápenie," prekvapivo reagovala herečka, no dodala, že nech bude jej vnučka čímkoľvek, praje si najmä, aby bola šťastná. Anička je dieťaťom jej druhorodenej dcéry Barbory Munzarovej, taktiež známej českej herečky, no vída ju iba málokedy. "My sa už tak často nevídame. Ja som už ležiaca a už žijem mimo," dodala záhadne 82-ročná legenda českého filmu, ktorá má okrem Barbory aj dcéru Terezu s hercom Jiřím Michným, tá si ale vybrala život v ústraní. Ako dieťa si ju osvojil Luděk Munzar a prijala aj jeho priezvisko, podľa dostupných informácií pracuje v policajnom zbore.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie