Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dejdar, Vondráčková, Dušek - spojilo ich HO*NO a ešte sa z toho tešia!
Zdielať na

Dejdar, Vondráčková, Dušek - spojilo ich HO*NO a ešte sa z toho tešia!

Archívna reportáž

V šoubiznise si už človek zvykol azda na všetko. Niekedy ide o poriadne bizarné projekty, ktorým prepožičajú herci svoju tvár či hlas. V tomto prípade ide na prvý "posluch" o skutočne veľmi čudné dielko, no na druhý pohľad je to už značne príjemnejšie. Téma a hlavní hrdinovia najnovšie pripravovaného českého animovaného večerníčka je naozaj originálna, žiadalo by sa dodať, že až nechutne.

Popredné české hviezdy šliapli poriadne hlboko do... hovna! Nejde pritom o nič vulgárne, ani urážlivé, svoje hlasy prepožičali rozprávke pre deti. Celý dej sa bude odvíjať od rodinky Hovnaysovcov a ich životných situácii a zážitkov. Zrejme je jasné, do akého prostredia autor scenára, režisér a animátor v jednej osobe, Cyril Podolský, zasadil dej a kto sú hlavní hrdinovia. Na ich hlasy si vybral známych hercov.

Autorovi obľúbeného detského kresleného seriálu Krysáci sa zrejme páči provokovať kontroverznými témami a neobvyklými hrdinami. Ani teraz nesklamal svojich priaznivcov. "Bude to ešte kontroverznejšie, ale tiež rozkošnejšie," sľubuje a zároveň stručne priblížil dej seriálu, kde hlavnými hrdinami sú tri rodinky Hovnaysovcov. "Jedna žije v zadku, druhá v suchom záchode a tretia v kroví," vysvetlil Podolský. "Jedného dňa sa zídu v podzemí brnenskej kanalizácie, odkiaľ vyrazia na púť za bielou porcelánovou WC misou. Rozprával o nej dedo Hovnays a nikto z nich nevie, či naozaj existuje," opísal autor začiatok príbehu. Je jasné, že pre neho nie je nič tabu a nerozpakuje sa písať ani o "hovnách" a pobaviť tým deti.

Zrejme táto téma neprekážala ani známym českým hercom, keď sa rozhodli prijať režisérovu ponuku nahrať hlasy hrdinov tohto kresleného seriálu. "Taká výzva sa neodmieta. Komu sa podarí zahrať staré hovno," vtipne odôvodnil svoje rozhodnutie Martin Dejadar, ktorý chce prepožičať svoj hlas jednej z hlavných postáv, dedovi Hovnaysovi. Ponuke neodolal ani Jaroslav Dušek, Lucie Vondráčková, Jan Rosák, či Pavel Liška. O zabezpečenie hudobnej zložky požiadal Podolský Lou Fanánka Hagena a skupinu Tri sestry. "Pôvodná pesnička má názov Tenkrát na záchode," prezradil názov piesne autor projektu.

Takto budú Hovnaysovci vyzerať:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Hovnays (@hovnays)

Veria, že seriál bude mať úspech aj v zahraničí. "Preto bude pripravovaný v anglickej, nemeckej a poľskej verzii," doplnil informáciu, ktorá je ale pre slovenské deti tak trošku sklamaním. Hovnaysovci sú možno čudní, no v seriáli South Park si už jedno hovienko, Pán Hankey, získalo srdcia miliónov divákov. A v iných krajinách sú tiež odvážne témy pre detské filmy bežné. Najmä v severských krajinách, ako je Švédsko a Dánsko. Tam verejnoprávna televízia odvysielala zábavný seriál o mužovi s najdlhším penisom a jeho zážitkami, učeným pre deti od štyroch rokov. Tým sa to možno zdalo byť vtipné, no nie všetci dospelí boli nadšení. Hovnaysovci snáď budú dráždiť menej.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie