Jasno
13°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Dominika Gottová po problémoch zrazu zmizla! Teraz sa ohlásila a TAKTO sa jej život zmenil!
Zdielať na

Dominika Gottová po problémoch zrazu zmizla! Teraz sa ohlásila a TAKTO sa jej život zmenil!

Archívna reportáž

Od smrti Karla Gotta neprešiel snáď ani týždeň bez toho, aby sa kdesi nespomínalo meno jeho najstaršej dcéry Dominiky. A tak záhadné ticho, ktoré okolo jej osoby panuje ostatné ťýždne, može byť mnohým podozrivé. Dôvodom jeale skutočnosť, že Dominika ešte v polovici februára odletela do Helsínk, tak ako to avizovala už od novembra minulého roku. Pôvodne tvrdila, že tam odíde v januári prevziať s manželom Timom Tollkim byt, ale keď sa nič nedialo, mnohí verili, že z tohto plánu upustila. Nahrávalo tomu aj to, že si hľadala v Prahe prácu a navyše ochorela aj jej matka. Ani ona sama na tom nebola po zdravotnej stránke práve najlepšie.

S Dominikou Gottovou sa spojil portál Super.cz, ktorému nielenže potvrdila, že sa v hlavnom meste Fínska skutočne nachádza, ale aj to, ako sa jej tam momentálne darí. Svojou odpoveďou mnohých prekvapila a azda aj potešila. Domov sa však tak skoro neplánuje vrátiť, dôvodom sú vraj aj prísne opatrenia a situácia v rodnom Česku.

Možno práve preto, že si prácu nenašla a nemala z čoho mesačne platiť ani jej prenajatý byt, sa nakoniec predsa len rozhodla odísť z Prahy do chladných Helsínk. Práve chlad a málo denného svetla pritom Dominike Gottovej na meste ležiacom na severe Európy prekážali najviac. "Do Fínska sa už nikdy nevrátim. Trpela som tam. Milujem leto, slnko, ale tam bola stále zima a rýchlo tma. Bola som osamotená, navyše tam nebolo kam ísť. Praha je nádherné mesto, s prekrásnou architektúrou, kde sa stále niečo deje," tvrdila svojho času, keď sa odtiaľ vrátila žiť naspäť do rodnej Prahy. Po čase vraj ale zistila, že jej nevyhovuje neustála pozornosť českých médií. Avšak pravdou je, že o tú sa veľakrát sama zaslúžila. Napokon, aj nedávno priznala, že jej z publicity plynuli aj nejaké honoráre, tie však asi na život v „stovežatej“ nestačili a zvolila odchod.

Dominika si publicitu získavala nielen rozhovormi pre médiá, ale aj knihou spomienok na svojho otca Karla Gotta:

​Pred pár dňami sa Dominika konečne z Helsínk ozvala. "Vo Fínsku sa nám s Timom darí dobre. Dostali sme štátny byt, ktorý si teraz zariaďujeme a ja sa snažím si tu nájsť prácu," prezradila. Žije tam teraz v anonymite  spolu s problematickým manželom, ktorý okrem problémom s alkoholom trpí aj psychickou poruchou. Kedysi údajne sľúbila otcovi, že sa od neho odpúta, keďže videl, ako to je medzi nimi. "Žiť s človekom, ktorý trpí bipolárnou poruchou spôsobujúcou tak obrovské výkyvy, je utrpením nielen pre chorého človeka, ale aj pre jeho najbližších. Vytrpela som si toho strašne veľa..., ocko by mal z toho určite veľkú radosť a je mi veľmi ľúto, že sa toho nedožil," zverila sa ešte pred rokmi, krátko po skone otca, keď Tima opustila a požiadala o rozvod. Teraz zrejme názor zmenila, ale ktovie ako dlho jej odhodlanie začať novú etapu manželského života vydrží. Nebol to totiž jej prvý odchod od kedysi populárneho fínskeho hudobníka.    

​Ale najstaršia Gottova dcéra má aj iné dôvody na život v Helsinkách. Chcela by si liečiť svoje psychické problémy v tamojšom zariadení, kde to už pozná a bude mať na rozdiel od rodnej Prahy potrebný pokoj. A tiež by chcela schudnúť, čo jej nariadil aj lekár. Navyše sa jej nepáči domáca situácia. "Každý deň sledujem spravodajstvo z Česka. Tá situácia doma po stránke koronavírusu nie je dobrá, hovorí sa o tom vo fínskych médiách. Do Prahy sa určite vrátim, až sa tu naša situácia stabilizuje, aby som doriešila odsťahovanie vecí a výpoveď z bytu," priznala Dominika svoje obavy z návratu do Prahy, čo tak skoro asi nebude. V Helsinkách by chcela pracovať v sushi reštaurácii, kde už kedysi pôsobila. Od šéfa dostala prísľub, že keď sa uvoľní miesto, ozve sa jej. Mnohí jej priaznivci a priatelia dúfajú, že sa jej konečne začne dariť a jej život naberie správny smer. 

Súvisiace články

Najčítanejšie