Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Škandál slávneho herca! Mladučká herečka ho obvinila z opakovaného znásilnenia!
Zdielať na

Škandál slávneho herca! Mladučká herečka ho obvinila z opakovaného znásilnenia!

Archívna reportáž

Viac ako kedykoľvek predtým rezonujú svetom šoubiznisu mnohé sexuálne škandály. Súd už dokázal vinu aj známemu porducentovi Harveymu Weinsteinovi či pedofilovi a "dohadzovačovi" Jeffreymu Epsteinovi, ktorý však zomrel skor, ako by si stihol svoj trest odpykať. Obvinení boli aj herci ako Kevin Spacey, Bill Cosby, Dustin Hoffman, režisér Roman Polanski či ikonický Woody Allen. Najnovšie bol istou ženou obvinený zo sexuálneho napadnutia aj zdanlivo priateľsky a dobrácky vyzerajúci slávny francúzsky herec, známy aj z filmu Asterix a Obelix.

Herec Gerard Depardieu (72) bol obvinený zo znáslinenia nemenovanej 22-ročnej herečky, ku ktorému malo prísť ešte v roku 2018 počas skúšky divadelného predstavenia. Trestné oznámenie na 72-ročného herca podala podľa informácií France Info podala mladá žena ešte v auguste roku 2018, avšak júni roku 2019 bola jej sťažnosť zamietnutá pre nedostatok dôkazov. 

Mladá žena, ktorej identita je na žiadosť jej právničky utajená tvrdí, že k ohavným skutokom malo prísť v dátumoch 7. a 13. augusta 2018 v 6. parížskom obvode v sídle slávneho herca. Depardieu ju mal až dvakrát znásilniť a niekoľkokrát na ňu sexuálne zaútočiť, on však prostrednícvom hovorcu všetky obvinenia poprel. Mladá žena trvá na svojom a po zamietnutých trestných oznámeniach z dôvodu nedostatku dôkazov podala v decembri 2020 ďalšie.

Depardieu si za výkon vp filme Zelená karta z roku 1991 vyslúžil prestížne ocenenie Zlatý glóbus:

Avšak pozadie tejto udalosti sa podľa rôznych zdrojov líši. Kým nemenovaný zdroj tvrdí, že Depardieu bol rodinný známy maldej herečky a skutok "nesúvisel s ich profesiou", iné francúzske média tvrdia, že sa odohral v divadle počas skúšky predstavenia. Hercov právnik vyslovil poľutovaie nad zverejnením týchto informácií, a potvrdil, že jeho klient je vyšetrovaný na slobode a zároveň skutky z ktorých bol obvinený "úplne popiera".

Ikonický Gerard Depardieu po boku slovenskej krásky Adriany Sklenaříkovej:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Un Jour / Un Gégé (@dailydepardieu)

Na slovo bola skúpa aj právna zástupkyňa sťažovateľky a odmietla túto záležitosť komentovať, pričom vyslovila želanie o rešpektovanie práva svojej mandantky na súkromie. Isté však je, že 72-ročného držiteľa prestížnej ceny Zlatý Glóbus a neikoľkonásobného nominantna na zlatú sošku Oscara má v hľadáčiku polícia a vyšetruje ho zatiaľ na slobode, kým sa nazbiera dostatk dôkazov o jeho vine alebo nevinne.

Súvisiace články

Najčítanejšie