Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Hviezdna herečka priznáva: TIETO otrasné reči mi veľmi ublížili a natrvalo ma poznačili!
Zdielať na

Hviezdna herečka priznáva: TIETO otrasné reči mi veľmi ublížili a natrvalo ma poznačili!

Archívna reportáž

Častokrát sa obrovským úspechom a hviezdnymi zárobkami hercov či spevákov skrýva množstvo potu, odriekania a trápenia, ktoré na prvý pohľad nevidno. Pravidlá šoubiznisu sú kruté a ostať medzi tými najlepšími stojí hviezdy nielen ich fyzické, ale neraz najmä psychické zdravie. Talent sa automaticky nerodí aj s dokonalým telom a genetickou výbavou, avšak žiadúce sú v šoubiznise, žiaľ, obe a to najmä u žien. Tie neraz upadnú do depresií, poruchy príjmu potravín či sa stanú obeťami zbytočných chirurgických zákrokov.

Britská herečka Kate Winslet (45) priznala, že neustále narážky verejnosti a aj niektorých kolegov na jej váhu, jej v mladom veku veľmi poznačili sebavedomie. V rozhovore pre The Guardian prezradila, že akákoľvek snaha z jej strany ubrániť sa ostala nepochopená a médiá ju vtedy iba označili za príliš úzkostlivú a precitlivenú.

Kate v rozhovore porozprávala o nepríjemných zážitok a skúsenostiach, ktoré zažila aj počas najvačšej slávy, keď v roku 1997 žiarila na plátnach kín ako krásna Rose v oscarovej snímke Titanic po boku Lea DiCapria. V tom čase si napríklad celkom nemiestne na jej adresu zavtipkovala kolegyna, žena, komička Joan Rivers. "Keby tak schudla zopár kíl, Leo by sa mohol na tie dvere zmestiť tiež," povedala vtedy dnes už nebohá komička, ktorá bola preslávená svojim ostrovtipom a drzosťou najmä voči slávnym, vplyvným a bohatým ľudom. Prečo si však zobrala na mušku aj mladú, vtedy iba 22-ročnú Kate, nevedno.

"Keď som mala dvadsať, ľudia nesutále hovorili o mojej váhe. A chceli aj odomňa, aby som sa na tému môjho tela neustále vyjadrovala. Nuž, a tak som dostala túto nálepku, že som v odpovediach priveľmi úprimná a drsná. Ale nie je to tak, ja som sa iba bránila," tvrdí dnes 45-ročná herečka, ktorá zároveň priznáva, že napriek jej húževnatej povahe a odhodlaniu sa brániť, mali podobné reči na jej sebavedomie veľký vplyv. "Veľmi mi to poškodilo sebavedomie. Nechcela som ísť do Hollywoodu. Pamätám si, že som si pomyslela, že ak toto o mne hovoria v Anglicku, čo bude, keď budem tam? Navyše, veľmi to ovplyvnilo moje vnímanie toho, čo je vlastne krásne. Cítila som sa tak osamelá," prezradila svoje pocity Kate, ktorá však napriek okolnostiam ostala sama sebou a dnes sa môže po troch pôrodoch a pár rokov pred paťdesiatkou pýšiť prirodzenou krásou a žensku postavou.

Kate Winslet a Leo DiCaprio počas nakrúcania legendárnej scénky z filmu Titanic, v spoločnosti režiséra Jamesa Camerona:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Titanic (@titanicmovie)

Kate Winslet momentálne hviezdi v romantickom filme Ammmonite, ktorý je inšpirovaný životom britskej paleontologičky Mary Anningovej. Film sa sústredí najmä na jej údajný milostný vzťah s Charlotte Murchison, ktorú stvárnila držiteľka Zlatého glóbusu, 26-ročná herečka Saoirse Ronan. Podľa jej vlastných slov bolo nakrúcanie filmu úplne novou skúsenosťou a donútilo ju zamysleť sa nad tým, ako filmový priemysel urobil zo žien objekty. Avšak práve skúsenosť z nakrúcania filmu Ammonite s jeho mierne erotickým podtónom o vzťahu dvoch žien, vraj konečne okúsila na pľaci pocit "rovnosti".

Súvisiace články

Najčítanejšie