Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Gottovej mama je na tom zle. Ona sa ale definitívne rozhodla opustiť Česko!
Zdielať na

Gottovej mama je na tom zle. Ona sa ale definitívne rozhodla opustiť Česko!

Archívna reportáž

Najstaršej dcére zosnulého Karla Gotta sa stále viac komplikujejej už aj doteraz značne prekérna situácia. Rúcajú sa jej viaceré plány a do toho prišli aj starosti o jej mamu, ktorá žije v domove pre seniorov v Prahe. Dominika Gottová je stále bez práce, neslúži jej dobre zdravie a nevyzerá to ružovo ani s jej financiami. Východisko vraj vidí v odchode z Českej republiky, čo už viackrát avizovala, ale napriek tomu je stále ešte v Prahe.

Dominiku Gottovú (47) trápi najmä nedobrý zdravotný stav mamy Antonie Zacpalovej (85), ktorá ochorela po nákaze covidom v domove pre seniorov. Zaujímavé je, že v polovici januára dostala jednu dávku injekcie na tento vírus, druhú však nestihla dostať kvôli nedostatku týchto vakcín v Česku. Dominika dokonca napísala v tejto súvislosti  dokonca samotnému premiérovi Babišovi.  

Nakoľko sa bude premiér Českej republiky zaoberať žiadosťou Dominiky nevedno, avšak ona verí, že každé slovo v tejto ťažkej situácii môže prispieť k lepším podmienkam a rýchlemu dodaniu vakcíny. "Oznámila som mu, čo sa stalo mamičke a zdôraznila som, že seniori druhú dávku skutočne potrebujú, pretože ta prvá je potom zbytočná. A podporila som ho v zháňaní vakcíny pre Česko v tejto ťažkej dobe," prezradila v rámci rozhovoru pre spomínaný denník.

​Pred víkendom mala mama Dominiky horúčky a bola slabá. Našťastie nemá problémy s dýchaním, a preto ju zatiaľ nemuseli z domova pre seniorov previezť do nemocnice. "Nie je to dobré, ale bojuje. Má tu najlepšiu starostlivosť od pracovníkov domčeku, kde žije," vyjadrila v rozhovore dôveru pracovníkom domova pre seniorov. Volá s mamou každý deň, sestričky jej ju dávajú k telefónu. Hovorí však najmä ona, aby ju šetrila. "Dodávam jej energiu, aj keď jej sama veľa nemám," myslí si milujúca dcéra. Dominika s mamou bola naposledy v januári u nej doma. Dali si dobré jedlo a porozprávali sa pritom o živote. 

Vtedy už mala  Antonie Zacpalová po prvom očkovaní a cítila sa dobre. Zakrátko ale ochorela po nákaze koronavírusom. "Určite som to nebola ja. Bola som kvôli pokračujúcemu kašľu na teste a mala som ho negatívny," presvedčivo argumentuje Dominika. "Je pravda, že som mala problémy s dýchaním a bola som stále unavená. Nakoniec sa ukázalo, že mám vysoký krvný tlak. Vyšetrenie tiež objavilo, že mám chorú pečeň. Ale to nie je z konzumácie alkoholu, je to spojené s cukrovkou, s ktorou bojujem. Lekári mi nasadili liečbu a verím, že sa to zlepší," doplnila na vysvetlenie svojich zdravotných problémov.

​Dominika Gottová napriek všetkému naďalej plánuje odchod do Fínska, kde spolu s manželom požiadali v novembri o sociálnu podporu a byt. Ešte v tomto mesiaci to s ním vraj bude v Helsinkách riešiť. "Je to tak, chceme tam s manželom znovu žiť," priznala, hoci z Fínska už dvakrát odišla a požiadala dokonca aj o rozvod. "Veľa ľudí ma odrádza ale ja nie som v Česku šťastná. Potrebujem v pokoji žiť,“ citovo argumentuje. Je pravda, že vo Fínsku ju nikto nepozná a ani nesleduje jej súkromie tak ako v Česku. Na druhej strane má v Prahe mamu vo vysokom veku, od ktorej stále cíti lásku a podporu, ako neraz priznala. Tohoto sa jej v Helsinkách určite nebude dostávať a je otázka, koľko času ešte pani Antonii zostáva. Dominika má ale tvrdú a nestálu povahu, ako pravidelne dokazuje, a napokon sa môže ešte všetko vyvŕbiť úplne inak.

Súvisiace články

Najčítanejšie