Zatiahnuté
13°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Vyhadzov! Herečka z hviezdneho seriálu prejavila názor, stálo ju to prácu!
Zdielať na

Vyhadzov! Herečka z hviezdneho seriálu prejavila názor, stálo ju to prácu!

Zdroj: Instagram/Gina Carano

Sociálne siete prinášajú okrem zábavy, potešenia či slušného zárobku aj veľkú dávku zodpovednosti. Tá rastie priamo úmerne s počtom sledujúcich a tak by si mali dávať pozor na "jazyk" a obsah najmä vplyvní ľudia a celebrity. Avšak čoraz častejšie sa stáva, že nielen influenceri nešíria vždy len vhodné posolstvá, ale aj ľudia zo šoubiznisu a v neposlednom rade aj mnohí domáci či svetoví politici. Za svoje vyhlásenia však musia neraz niesť aj následky, čerstvým príkladom jej aj prípad americkej herečky známej zo seriálu na námety kultového filmu Star Wars.

Herečka Gina Carano (38) už nie je súčasťou hereckého obsadenia seriálu The Mandalorian, ktorý je voľným pokračovaním filmu Star Wars: Návrat Jediho. Podľa informácii denníka The Mirror sú dôvodom vyhadzovu jej nevhodné príspevky na sociálnej sieťach, na základe ktorých bola obvinená z transfóbie, blokovania priaznivcov hnutia BLM a taktiež šírenia dezinformácií o koronavíruse.

Gina Carano sa okrem účinkovania v spomínanom seriáli vďaka peknej tvári a vyšportovanej postavičke preslávila aj fitness modelingom a taktiež v ženskom zápasení MMA. V seriáli The Mandalorian si zahrala postavu Caru Dune, ktorej sa zhostila perfektne azda aj práve vďaka jej danostiam a obratnosti. Avšak svoje sociálne siete už tak obratne používať nevie, keďže sa rozhodla šíriť názory, ktoré niektorí citlivejší fanúšikovia označili ako transfóbne či krajne pravicové.

Gina Carano si zahrala v seriáli The Mandalorian úlohu nebojácnej Cary Dune, možno aj pre jej znalosti bojových umení MMA jej padla táto úloha ako uliata:

Herečka, ktorá sa tiež objavila v prvej časti komiksovky Deapoool si totiž v príspevkoch robila žarty z ľudí, ktorí nosili viac vrstiev ochranných rúšok či z takých, ktorí si želali oslovovanie zámenom "oni" na základe ich transrodovej príslušnosti. Herec Pedro Pascal, hlavná hviezda seriálu The Mandalorian, známy aj zo seriálov Hra o tróny či Narcos, jej však vysvetlil problematiku transrodových ľudí, keďže iba nedávno sa z jeho brata stala oficiálne transrodová žena. "Pedro mi pomohol pochopiť, prečo si ľudia nechávajú onikať. Nevedla som to predtým, ale už viem. Ja si síce onikať nenechám, ale je v poriadku, že ste sa tak niektorí rozhodli. Som proti šikane, špeciálne tých najzraniteľnejších a tiež som za slobodný výber," sypala si popol na hlavu v neskoršom instagramovom príspevku.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa G I N A J?Y C A R A N O (@ginajcarano)

Tŕňom v oku verejnosti sa stal Ginin príspevok na sociálnej sieti Tik Tok, v ktorom porovnávala súčasnú politickú klímu v USA s nacistickým Nemeckom. "Neboli to nacistickí vojaci, kto prvý začal biť Židov na uliciach, ale boli to ich susedia a dokonca aj deti. Len preto, že sú dejiny upravené, si dnes veľa ľudí neuvedomuje, že k tomu, aby si mohli nacistickí vojaci tak ľahko zhromaždiť tisíce Židov, musela vláda najskôr prinútiť ich vlastných susedov, aby ich znenávideli jednoducho iba preto, že sú Židia. Čím sa toto líši od dnešnej nenávisti voči niekomu iba za jeho politické názory," znelo v jej príspevku, ktorí mnohí označili za nevhodný a neprípustný. Netrvalo dlho a herečka kvôli svojim nevhodným názorom prišla o prácu. "Gina Carano v súčasnosti nie je zamestnancom Lucasfilm a spoločnosť s ňou nemá ani žiadne plány na budúce projekty. Jej príspevky na sociálnych sieťach, ktoré hanobia ľudí na základe ich kultúrnej a náboženskej identity, sú však odporné a neprijateľné," znie v oficiálnom stanovisku filmovej spoločnosti, ktorá stojí za spomínaným seriálom na námety Star Wars.

Súvisiace články

Najčítanejšie