Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Hviezdna modelka (55) šokovala nahou fotkou! Je za tým silný odkaz!
Zdielať na

Hviezdna modelka (55) šokovala nahou fotkou! Je za tým silný odkaz!

Zdroj: Instagram/PP

Večná mladosť je odpradávna témou mnohých literárnych diel, zaoberá sa ňou medicínsky výskum a napokon, takmer každý človek. Avšak honba za mladosťou a popieranie prirodzených fyzických procesov niektorých ľudí natoľko pohltí, že sú ochotní podstúpiť všemožné, aby si ubrali aspoň pár rôčkov z veku. Dvojnásobne to platí v šoubiznise, kde sa stúpajúci vek častokrát odrazí na popularite a pracovných ponukách. Avšak nájdu sa jedinci, ktorých talent prevýšil diktát doby o večnej mladosti, ako napríklad Meryl Streep, Helen Mirren čo Angelica Houston. S predsudkami sa na pôde modelingu snaží bojovať aj slávna česká topmodelka a robí tak najmä prostredníctvom skutočných záberov na sociálnych sieťach.

Pôvodom česká topmodelka Paulína Pořízková (55) išla s kožou na trh a zverejnila úplne nahú fotografiu jej tela na profile sociálnej siete. K tomu ju vraj primäla nedávna fotografia jej rovesníčky, herečky Elizabteh Hurley, ktorá je známa  odvážnymi fotografiami, ktoré pridáva na sociálne siete. Nie vždy sa však stretne s obdivom, naopak, v relatívne mladom veku a skvelej forme ju označili dokonca za babičku.

Modelka, ktorá kedysi zdobila titulné stránky mnohých prestížnych magazínov, a v 18-tich rokoch sa stala najmladšou modelkou na titulke Sports Illustrated Swimsuit Issue sa nedávno rozhorčila nad nespravodlivosťou a pokriveným vnímaním ženskej krásy v procese starnutia. Reagovala tak na nedávnu diskusiu ohľadom sexy fotky Elizabeth Hurley, ktorú v komentároch fanúšikovia za jej odvahu nešetrili, žiaľ, niektorí aj v negatívnom zmysle slova. V Paulíninom statuse, ktorý pridala k jej nahému "selfie" vyjadruje pochopenie, že muži sú od prírody naprogramovaní za účelom párenia vyhľadávať mladé ženy, no zjavne už menej sa jej páči, že tento biologický fakt sa má potom vzťahovať na vzhľad všetkých žien, v každom veku.

Pozrite si krásnu Paulínu vo videoklipe k slávnej piesni Drive o skupiny The Cars z roku 1984, ktorej autorom bol aj jej manžel Ric Ocasek:

"Prečo sa sexualite a nahote venuje obdiv iba čase ženskej mladosti a je osočovaná v jej zrelom veku?" pýta sa okrem iného v siahodlhom statuse, v ktorom zároveň porovnáva štádiá svojho života. Kým v jej dvadsiatke ju doslova žiadali o nahotu, každou dekádou záujem klesal, až teraz, v päťdesiatke si neraz vypočuje veľmi nemiestne urážky. "V päťdesiatke mi za nahotu nadávajú - Obleč sa, babička. Bažíš po troche pozornosti, že? Nie si trochu zúfalá? Si úbohá," vymenúva niektoré z plejády urážok, ktoré si staršie ženy, vedomé svojej sexuality musia vypočuť. 

Paulína šla s kožou na trh pre dobrú vec:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Paulina Porizkova (@paulinaporizkov)

"Je to kvôli mužom. Muži sú biologicky naprogramovaní na to, aby rozšírili svoje semeno a vložili ho do úrodných nádob, ktorých mladosť naznačuje aj ich životaschopnosť," vysvetľuje v statuse odpradávna známy kolobeh života, ktorý je bežne pozorovateľný aj v prírode. No zdôrazňuje, že sa tak trochu zabúda na mužov, ktorí deti z rôznych dôvodov odmietajú, alebo ich už majú, no najmä na ženy, ktoré sú hodnotené mužským pohľadom v každom veku. "Jediná vec, ktorá je na tom skutočne patetická je, že umožníte ostatným určiť vaše priority," odkázala na záver.

​Okrem kolegyne modelky Helen Christensen a mnohých iných žien sa jej za povzbudivé slová poďakovala aj samotná Elizabteh Hurley, ktorá ju označila za jednu z najkrajších žien planéty. "Podrobne som ťa skúmala do najmenších detailov, keď som sa po tebe stala tvárou Estee Lauder. Ostaň aj naďalej tak úžasná, ako si bola doteraz!" nešetrila komplimentami Liz a obdivnými komentármi sa po príspevkom iba hemžilo. Avšak čoraz častejšie sa stáva, že za tými najkrutejšími slovami a hanlivými komentármi sa skrývajú aj ženy, ostáva veriť, že aktivistky ako Paulína zmenia svet k lepšiemu.

Súvisiace články

Najčítanejšie