Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Gottovej zlý zdravotný stav si vyžiadal prevoz do nemocnice! Po jej boku stojí celú dobu odhodlaný ctiteľ!
Zdielať na

Gottovej zlý zdravotný stav si vyžiadal prevoz do nemocnice! Po jej boku stojí celú dobu odhodlaný ctiteľ!

Archívna reportáž

Najstaršia dcéra zosnulého maestra Gotta má opäť problém. Tentokrát to už ale nie sú žarty, už ide o zdravie, a keď ide o zdravie, ide o život. Nie je pritom reč ani o covide, ani o náhlej komplikácii. Na tieto ťažkosti si zrejme spôsobom života "zarobila" rokmi samotná Dominika. A dopracovala to až do vážneho stavu.

Už pred pár dňami vyšla na povrch informácia o zlom zdravotnom stave 47-ročnej Dominiky Gottovej. Tá totiž po dlhej dobe absolvovala lekársku prehliadku, ktorá bola nutná pri nástupe do zamestnania, píše portál Expres.cz. Dominiku totiž prijali na pozíciu pracovníčky v sklade u obchodného giganta. Po kontrole u lekára ale mohla na novú prácu rovno zabudnúť.

Dominike namerali hornú hodnotu tlaku až nad 200, no ešte horšie správy prišli v súvislosti s jej pečeňou, kde sa už udiali zmeny, ktoré by postupne mohli viesť až k cirhóze, ak sa včas nespamätá. A "včas" pritom znamená okamžite - napríklad aj definitívne vylúčiť alkohol. 

Dominiku ostatné mesiace zamestnávala propagácia knihy o jej otcovi:

​No je možné, že Gottová si skutočne vstúpila do svedomia. Dobrovoľne sa totiž rozhodla absolvovať ošetrenie, ktoré by vnieslo trochu viac svetla do jej zdravotného stavu. Spoločnosť jej robil muž, ktorý ju po jej nedávnom návrate z Fínska čakal teatrálne s fotografom za chrbtom na letisku aj s veľkou kyticou, istý Petr Veselý. Ten sa aj vyjadril k jej aktuálnemu stavu. "Obvodný lekár zistil, že je Dominika vo vážnom zdravotnom stave. Povedal mi, aby som ju okamžite odviezol na Bulovku. Vidím to zle," upresnil nielen pražskú nemocnicu, kam sa s Gottovou vypravil, ale aj svoj dojem o jej stave.

​Tvrdí, že tušil, ako to s jej zdravím dopadne. "Mal som o ňu celú dobu strach. A teraz sa to potvrdilo, je to zlé, jej stav je vážny a je v ohrození života," tvrdil skormútene Veselý. Dominika absolvovala viacero vyšetrení vrátane gastroskopie a röntgenu pľúc. Presnú diagnózu ale jej sprievodca neprezradil, lekári mu ju ani nepovedali, keďže nie sú rodina. Dominiku ale po pár hodinách prepustili domov a nevyzerala byť na pokraji života, snáď to teda nebude také vážne, ako tvrdí Veselý. Toho správanie miestami pripomína kroky jeho kamaráta Josefa Rychtářa, ktorý podobne krúžil okolo Ivety Bartošovej, až si ho napokon vzala. Trpký koniec jej života netreba pripomínať. Snáď Dominiku nič podobné nečaká a Veselý koná skutočne nezištne, ako dobrý kamarát.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie