Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Šokujúce priznanie mladého herca: Nakazil som sa HIV pri úplne prvom sexuálnom styku!
Zdielať na

Šokujúce priznanie mladého herca: Nakazil som sa HIV pri úplne prvom sexuálnom styku!

Zdroj: instagram/NjH

Ľudstvo od nepamäti ohrozujú vírusy a smrteľné ochorenia. No kým sa všetka pozornosť aktuálne sústredí na koronavírus, ešte stále je na svete množstvo ľudí, ktorí trpia inými, oveľa smrtiacejšími vírusmi a ochoreniami. Tými najhoršími sú nepochybne vírus HIV a hepatitída typu C. Jedinou dobrou správou pre nakazených v ich utrpení je pokrok vedy a možnosti liečby, ktorá im nielenže predĺži život o desiatky rokov, ale dovolí im aj žiť relatívne plnohodnotným životom.

Americký herec Nathaniel Hall (37) sa v doteraz nezverejnenom rozhovore pre magazín Attitude zdôveril, ako sa vo veľmi mladom veku infikoval vírusom HIV. Šokujúce na tom však je, že sa tak stalo pri jeho úplne prvom pohlavnom styku. Nakoľko je homosexuál, bolo to, pochopiteľne, s mužom.

Herec, ktorý momentálne účinkuje v britskom TV seriáli s názvom It´s a Sin sa v rozhovore zmienil, že ho mal nakaziť starší muž, s ktorým mal krátke romantické vzplanutie, keď mal iba 16 rokov. Paradoxné je, že aj spomínaný seriál pojednáva o troch 18-ročných mladíkoch, ktorí sa rozhodnú presťahovať do rušného veľkomesta a užívajú si čaro neviazaného života. Dej sa odohráva v 80. rokoch minulého storočia v Londýne, v časoch, keď sa začali objavovať prvé úmrtia na tento smrteľný vírus.

Nathaniel si zahral v snímke, ktorej dej sa nápadne podobá jeho skutočnému osudu. Pozrite si krátku ukážku z britského seriálu It´s a Sin, kde si zahral aj hviezdny herec Neil Patrick Harris alias Barney zo seriálu Ako som spoznal vašu mamu:

Nathanielovi diagnostikovali HIV iba krátko po jeho 17-tich narodeninách a v tom čase mu lekári tvrdili, že sa nedožije ani 40. narodenín. "Bolo to akoby ma prešiel kamión. Povedali mi vtedy, že moje prognóza je dožiť sa tak do 37 rokov. Veľmi ťažko sa to počúvalo, keď vám k tomu dajú aj dátum," opísal kruté momenty dnes 37-ročný herec, ktorý sa v tom čase rozhodol nechať si svoje smutné tajomstvo pre seba. "Žil som s obrovským strachom a stigmou, nenávisťou k sebe samému a zahanbením," hovorí ďalej v rozhovore Nathaniel, ktorý podľa vlastných slov našiel na dlhé roky úľavu v drogách a alkohole.

Nathaniel sa okrem herectva venuje aj aktivizmu v oblasti LGBTIQ komunity a ochorenia HIV/AIDS:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Nathaniel J Hall (@nathanieljhall)

Avšak pred tromi rokmi vážne prehodnotil svoj život a zhýralý život zanechal, začal sa venovať osvete HIV a potláčaniu stigmatizácie ľudí s týmto ochorením. Avšak jeho rodina o jeho zdravotnom stave ešte stále nevedela, mlčanie prelomil až v roku 2019. Napísal im list, keďže, ako sám tvrdí, nemal odvahu povedať im to do tváre: "Vedel som, že ma podporia, že budú pri mne stáť, ale také silné bolo moje zahanbenie." Dôvodom ísť s pravdou von bola jeho účasť na festivale v Edinburghu. Vo svojej talk šou sa v rámci podpory ľudí s podobným osudom k HIV priznal, avšak pochopiteľne nechcel, aby sa to rodina dozvedela takýmto spôsob. Teraz žije naplno a verí, že ho čaká ešte mnoho rokov života, na rozdiel od neradostnej vízie lekárov pred 20 rokmi.

Súvisiace články

Najčítanejšie