Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zahráva sa so zdravím?! Beňová sa vrhla tri mesiace po pôrode na TÚTO aktivitu!
Zdielať na

Zahráva sa so zdravím?! Beňová sa vrhla tri mesiace po pôrode na TÚTO aktivitu!

Archívna reportáž

Presne prvého novembra priviedla europoslankyňa Monika Beňová (52) na svet svoje druhé dieťatko. Dcérka Lea musela prísť na svet pre mamine zdravotné problémy spojené s tehotenstvom na svet trochu skôr. Graviditu lekári ukončili cisárskym rezom. Obe sa ale z tohto "predčasného" prekvapenie vystrábili a už tri mesiace si užívajú jedna druhú. Beňová sa navyše rozhodla, že je čas dostať sa späť do formy.sh

Zrejme drvivá väčšina žien si skôr či neskôr po pôrode zamyslí, či je jej telo po náročnom období tehotenstva, pôrodu a dojčenia v stave, ako si ho predstavuje, alebo ako sa cíti dobre. Mnohé začnú s cvičením už veľmi skoro, čo pri prirodzenom bezproblémovom pôrode nie je problém. Úplne iné je to ale po cisárskom reze.

Cisársky rez je seriózny chirurgický zákrok pri ktorom je prerezaných niekoľko vrstiev tela a je veľmi dôležité dodržať potrebnú dobu nutnú na rekonvalescenciu. Obvykle sa odporúča až šesť mesiacov, na jednoduchšie pohybové aktivity pri dobrom stave rodičky stačia aj tri mesiace.

Monika Beňová si materstvo veľmi užíva:

​No "brušáky" rozhodne nepatria medzi cviky, ktoré by boli povolené už po troch mesiacoch. Práve touto posilňovacou aktivitou sa pochválila Monika Beňová, ktorá sa vrhla na cvičenie skutočne poriadne zhruta. "Mám odcvičených 8 pozdravov slnku, 50 brušákov, vypila som kapučínko, osprchovala sa, obliekla, prečítala noviny, prebehla insta a táto moja avatarka spí, ako keby bola hlboká noc. A to spala včera už o 20:19, to viem úplne presne, lebo na to, kedy zaspí, potichu čakám v izbičke," opísala mama malej Leušky svoj deň. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Monika Beňová (@monicabenova)

No reakcia na seba nenechala dlho čakať. Jedna z komentujúcich si spojila to, že Beňová je len tri mesiace po pôrode, s obvyklým odporúčaním lekárov a aj sa Moniky opýtala, či už môže robiť tento na brušnú oblasť náročný cvik. Odpovede sa nedočkala, no snáď dvojnásobná mama Beňová vie, čo robí, alebo to aspoň konzultovala s lekárom. Nepochybne je ale veľmi pozitívne, že sa pre dobrý pocit rozhodla dobíjať endorfíny cvičením, len by malo byť vzhľadom k jej stavu vhodné. 

Súvisiace články

Najčítanejšie