Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Koniec odhodlaniu! Monika Beňová priznala, že Leuška už musela zabudnúť na TOTO!
Zdielať na

Koniec odhodlaniu! Monika Beňová priznala, že Leuška už musela zabudnúť na TOTO!

Archívna reportáž

Prvého novembra sa život Moniky Beňovej obrátil hore nohami. Z plného pracovného nasadenia vhupsla rovno do materských povinností. Svoju dcérku priviedla na svet trošku predčasne, nakoľko tehotenstvo 52-ročnej europoslankyni spôsobovalo v poslednom trimestri značné zdravotné komplikácie. Našťastie, malá Lea bola už dostatočne donosená, aby jej príchod na svet neznamenal žiadny problém pre jej zdravie.

Napriek veku značne nad obvyklú predstavu o ideálnom čase na materstvo sa Monike Beňovej podarilo nielen otehotnieť, ale aj úspešne donosiť a porodiť zdravé dievčatko. Jeho otcom je jej partner, 36-ročný advokát Ľubomír Klčo, ktorý pracoval ako asistent Beňovej. 

Monike Beňovej sa však nepodaril len "malý zázrak" v podobe privedenia dieťatka na svet po päťdesiatke, ale aj v tom, že sa rozhodla dojčiť a podarilo sa. Spočiatku si pomáhala aj odsávaním, aby stimulovala tvorbu materského mlieka, no ako sa ukázalo, zrejme ani to nestačilo na dlhodobé úspešné dojčenie.

​Beňová v diskusii na Instagrame ukázala na jednej z fotiek balenie umelého mlieka a otázka od fanúšičky na seba nenechala dlho čakať. Europoslankyňa úprimne odpovedala, či už Leušku nedojčí. "Nie, už asi mesiac," prezradila, čo znamená, že Lea dostávala zázračnú tekutinu necelé dva mesiace. Nie je to dlho, no dôležité je, že ho dostala v úvode života, keď má mlieko nenahraditeľné vlastnosti pre budovanie imunity v podobe kolostra. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Monika Beňová (@monicabenova)

Hoci sa možno dali problémy s dojčením s pomocou laktačnej poradkyne prekonať, podstatné je, že Beňová sa o to aspoň pokúsila a dala Leuške pevný imunitný základ. Na druhej strane, ako šťastná mama dodala, dcérku už netrápi bolenie bruška, takže predsa len to bol aspoň v tomto ohľade pozitívny posun a Monika s bábom už spia lepšie.

Súvisiace články

Najčítanejšie