Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Smutná správa z Česka! Po ťažkej chorobe zomrela obľúbená moderátorka!
Zdielať na

Smutná správa z Česka! Po ťažkej chorobe zomrela obľúbená moderátorka!

Zdroj: SITA

Smutná správa prišla zo susednej Českej republiky, náhle zomrela niekdajšia hviezda večerných televíznych novín známa ešte v časoch Československa. Po kariére v televízií pôsobila 10 rokov ako hovorkyňa pražskej nemocnice v Motole a cestujúcim v pražskom metre na linke B vľúdnym hlasom z nahrávok oznamuje stanice a cieľ cesty.

Moderátorka a známa tvár z televíznych obrazoviek, Eva Jurinová, zomrela vo veku 67 rokov. Smutnú správu oznámil jej manžel Václav Jurina, za ktorého bola vydatá dlhých 30 rokov. Jej náhly skon bol napriek vážnej chorobe, s ktorou dlhé roky bojovala, nečakaná. Jej odchod sa dotkol aj mnohých kolegov, ktorí pre portál Život v Česku vyjadrili veľký smútok.

Evu Jurinovú si mnohí diváci pamätajú ako tvár spravodajstva československej televízie, ale aj neskôr, keď v komerčnej televízii pôsobila štyri roky po boku kolegu Zbyňka Merunku (70). Svoje súkromie si s manželom veľmi chránila, no je známe, že ich manželstvo s Václavem Jurinou bolo bezdetné. O jej náhlom skone informoval zdrvený manžel až po 11 dňoch od osudného dňa, keď mu žena jeho života navždy odišla.

Eva Jurinová bola vyhlásená profesionálka, divákom sa prihovárala svojim vľúdnym hlasom už v Aktualitách v roku 1986:

"S bolesťou v srdci oznamujem všetkým príbuzným, priateľom a známym smutnú správu, že navždy odišla moja milovaná manželka, pani Mgr. Eva Jurinová. Jej srdce dotĺklo nečakane v nedeľu 3. januára 2021 po dlhej a ťažkej chorobe vo veku 67 rokov. S mojou milovanou Evičkou sme sa rozlúčili v úzkom rodinnom kruhu," oznámil trúchliaci manžel. S charizmatickou a profesionálnou dámou z moderátorskej brandže sa rozlúčil malý okruh najbližších pri skromnom obrade. V superlatívoch na ňu spomína aj kolega z Televíznych novín, Zbyňek Meruňka. "Eva bola výborná kolegyňa, spoľahlivá, vždy pripravená, čo je v spravodajstve veľmi dôležitá vlastnosť. Boli sme naladení na rovnakú vlnu," prezradil o bývalej kolegyni Meruňka. "Budem na ňu spomínať iba v tom najlepšom," dodal smutne na záver.

O tom, že Eva Jurinová zomrela, nevedeli ani mnohí blízki priatelia a kolegovia, a iba úzky okruh ľudí vedel, že bojovala so zákernou rakovinou. Sympatická moderátorka pôsobila v známej komerčnej televízii v rokoch 1995 až 1999, keď moderovala Televízne noviny. Neskôr pôsobila aj ako hovorkyňa pražskej nemocnice v Motole a dva roky dokonca sedela na starostovskej stoličke mesta Sadská. Svoje skúsenosti z médií sa neskôr rozhodla zdielať so študentami Filmovej akadémii Miroslava Ondříčka v Písku, kde vyučovala mediálnu komunikáciu.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie