Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pizingerová priznala trápenie so synom! TAKTO si to rozhodne nepredstavuje!
Zdielať na

Pizingerová priznala trápenie so synom! TAKTO si to rozhodne nepredstavuje!

Archívna reportáž

Po minulé roky o takomto čase práve skončili deťom zimné prázdniny a od pondelka nastupovali do školy, aby tak mali čas v prípade potreby napraviť svoj prospech, keďže na konci januára ich čakalo polročné vysvedčenie. Tento rok to bude ale celkom inak nielen u nás, ale aj v susednom Česku. Nástup do školy posunulo, až na výnimky, všetkým školákom nariadenie vlády z dôvodu nebezpečného vírusu. Vendula Pizingerová však veľa pochopenia pre súvisiace opatrenia nemá.

Hoci iste mnohým žiakom aj vyhovuje, že nemusia chodiť do školy, horšie je to s ich rodičmi. Nespokojná je aj Vendula Pizingerová, mama pätnásťročného stredoškoláka Jakuba, ktorého otcom bol skladateľ Karel Svoboda. Nezdá sa jej byť v poriadku, aby sa tento školský rok bral rovnako vážne, ako tie, ktoré deti strávia prezenčne v škole.

Na tému súčasnej situácie v školách sa táto celebritná mama vyjadrila pre portál ŽivotvČesku.cz: "U nás doma to trápi hlavne syna Jakuba. Je v prvom ročníku a ja som zvedavá, ako to celé skončí. Hlavne som zvedavá, ako to potom budú všetko klasifikovať. Ja sa na neho snažím dozerať, ale keď bude chcieť niečo obabrať, tak sa mu to asi podarí. On ale vie, že ide hlavne o jeho vzdelanie." A upresnila aj akú školu Jakub navštevuje. "Je prvák na veterine. Som presvedčená, že distančná výuka nemôže nahradiť odbornú školu. Keby záležalo na mne, tak tento celý rok nechám opakovať," znepokojene dodala Pizingerová.

K 15-ročnému Jakubovi pribudol v októbri malý Josífek:

​zivoMladý Jakub Svoboda miluje prírodu a zvieratá, aj preto sa rozhodol pre štúdium na odbornej škole v odbore veterinárstvo. Pre niekoho je možno prekvapením, že sa nevydal v stopách svojho slávneho otca skladateľa Karla Svobodu. Zrejme za to môže najmä súčasný manžel jeho mamy, Josef Pizinger. Tento športovo založený muž ho pravidelne berie so sebou do prírody, kde ho učí ako sa v nej orientovať a v prípade núdze aj prežiť. Veľmi dobre si spolu rozumejú a pre Jakuba je Josef zároveň aj vzorom správneho chlapa.

Jakub je priam kópia svojho slávneho otca:

Vendula Pizingerová (48) len nedávno porodila svojho druhého syna Josefíka, ktorý jej dá poriadne zabrať. Predsa len, už nie je práve najmladšia. Nečudo, že nemá veľa času venovať sa aj staršiemu synovi, navyše ju teraz zaskočila aj dištančná výuka v rámci jeho školy, na ktorú musí aspoň občas dohliadnuť. Našťastie ju pritom niekedy iste rád zastúpi aj jej manžel, ktorý si s Kubom rozumie. Kubo zas na oplátku pomôže, keď treba s novým členom rodiny, maličkým Josefíkom. Kedy sa Jakub, spolu s tisíckami ďalších detí, vráti opäť do školy, to si nikto v nepriaznivej situácii kvôli covidu netrúfa odhadnúť.

Súvisiace články

Najčítanejšie