Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ivana Gáborík priznala veľké trápenie! TOTO je pre matky fakt veľmi nepríjemné!
Zdielať na

Ivana Gáborík priznala veľké trápenie! TOTO je pre matky fakt veľmi nepríjemné!

Archívna reportáž

Ivana Gáborík je už ôsmy mesiac mamou dcérky s krásnym menom Bella. Od mája, keď prišla na svet, sú Ivana aj Marián "rodičmi roka". Veľmi sa snažia zabezpečiť pre dcérku len to najlepšie a reč pritom ani zďaleka nie je len o materiálnom zabezpečení. A doteraz išlo všetko pomerne hladko, odhliadnuc od prerušovaného spánku.

Ivana Gáborík sa vrhla do materstva poriadne teoreticky podkutá. Bolo to zrejmé nielen z vecí, ktoré pre svoju dcérku pripravila, ale aj z toho, ako sa pripravovala na pôrod, ako mala snahu porodiť čo najprirodzenejšie, ale aj ako šikovne s bábätkom manipulovala - čo obvykle rodičia tak celkom neovládajú. Jednoducho si dala na príprave na najzodpovednejšiu úlohu v živote skutočne záležať.

Súčasťou toho najlepšieho, čo môže matka svojmu dieťaťu v úvode života dať, je nepochybne dojčenie. Ivana to dobre vie, malá Bella stále dostáva túto "zázračnú" tekutinu. No hoci sa to zdá byť tá najjednoduchšia vec na svete, nie je to tak celkom pravda.

Ivana je veľmi cieľavedomá a racionálna žena:

​Mamičky by vedeli rozprávať o problémoch, ktoré so sebou dojčenie prináša. Obvykle najmä v úvode, keď spôsobuje "nervy", ak sa mlieko nechce včas spustiť, neskôr zas prináša stres, ak jeho produkcia klesá, či kolíše a napokon je s dojčením spojená aj veľká bolesť, ak sa niekde niečo "pokazí". Zapálený, tvrdý a veľmi boľavý prsník dokáže poriadne potrápiť. Aktuálne sa s tým borí aj Ivana.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ⠀Ivana Gaborik (@iversanns)

"Dnes bol ten z náročnejších dni. Nie preto, že som skoro vstávala, alebo že Bella bola každú hodinu a pol hore, alebo že vyžadovala moju pozornosť na 100%. To je taká normálka. Ale dnes popritom všetkom som musela riešiť teplú sprchu, nahrievanie lampou, lebo bolesť bola veľká. Veď viete, o čom hovorím. A kapustný list som doma nemala," opísala Ivana svoj mizerný deň a ako je zrejmé, naštudovala si aj "babské" rady na problém so zapálenými mliekovodmi. V komentároch sa dočkala ďalších dobrých tipov, snáď jej niektorý z nich pomohol. Dobrá správa je, že toto trápenie obykle pomerne rýchlo pominie a mlieko ďalej prúdi ako má.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie