Zatiahnuté
13°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Angelina Jolie otvorene o domácom násilí! Treba mať TAJNÉ heslo, tvrdí!
Zdielať na

Angelina Jolie otvorene o domácom násilí! Treba mať TAJNÉ heslo, tvrdí!

Archívna reportáž

Kríza, ktorú spôsobil nový koronavírus má okrem mnohých jej obetí aj nepriame následky na ľudských životoch. Nepochybne je na svete mnoho ľudí, ktorí si čas strávený doma s rodinou užívajú, a ako tak si na nové podmienky zvykli. Žiaľ, na svete sú ľudia, a sú to zväčša práve ženy a deti, ktorí zdieľajú domov s tyranom a možnosť odísť z domu do práce či školy bola pre nich jediným vyslobodením. Čoraz viac na tento scenár upozorňujú mnohé organizácie a taktiež známe tváre zo šoubiznisu.

Herečka Angelina Jolie (45) sa zapojila do osvety ohľadom domáceho násilia, no v čase lockdownu naň apeluje o to viac. V rámci kampane v spolupráci s Organizáciou spojených národov poslala odkaz všetkým ženám, ktoré sa obávajú násilia počas nadchádzajúcich sviatkov. V rozhovore pre magazín Harpers Bazaar im tiež poradila, aby ostávali v kontakte s vonkajším svetom a našli si v ňom spojencov.

Podľa slávnej herečky by mali mať ohrozené ženy a deti aspoň jeden kontakt mimo domova, ktorému môže zavolať v prípade hroziaceho nebezpečenstva zo strany násilníka. "Napríklad môžete si s priateľom, alebo s iným členom rodiny dohodnúť heslo, ktoré im napovie, že ste v ohrození," radí Angelina a dodáva ženám odvahu nebáť sa v nebezpečných situáciach konať a predísť tak násiliu alebo tragédii.

Počas rozvdou Anegeliny Jolie a herca Brada Pitta vyšlo na povrch veľa špiny. Herečka vtedy okrem iného obvinila svojho exmanžela a otca šiestich detí aj z fyzického násilia, ktorého sa mal dopustiť na vtedy 15-ročnom Maddoxovi na palube ich súkromného lietadla:

​Predstaviteľka filmovej rohatej vládkyne zla však tiež pripomenula, že ani najbližšia rodina, žiaľ, nie je vždy najspoľahlivejšia a ochotná bezodkladne pomôcť. Zrejme tým naráža na skutočnosť, že rodinní príslušníci často problém zľahčujú, keďže "sa to vždy nejak utriaslo". "Je smutné, že to musím takto povedať, ale nemôžete sa spoliehať na to, že vám budú všetci členovia rodiny a priatelia veriť a podporovať vás. Veľakrát sú to úplne cudzí ľudia, iné obete, podporné či náboženské skupiny, ktoré podajú pomocnú ruku," myslí si Jolie a tiež apeluje na ľudí, aby podobné volanie o pomoc brali vážne a obeť za jej situáciu neodsudzovali. "Pochopte, že obete môžu byť pod obrovským emocionálnym, finančným či právnym tlakom, kvôli ktorému násilníka trpia. Tiež môžu trpieť traumou či posttraumatickým syndrómom," upozorňuje ďalej známa herečka a rozvedená mama šiestich detí, z toho troch biologických a troch adoptovaných, ktorá v minulosti svojho exmanžela Brada Pitta (56) taktiež označila za násilníka.

Angelina vo videu vyslala odkaz všetkým ženám ohrozeným domácim násilím, a poradila im ako predísť domácemu násiliu či tragédii za dverami obydlia:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Harper's Bazaar UK (@bazaaruk)

Angelina Jolie a jej exmanžel Brad Pitt sa počas 11 rokov trvajúceho vzťahu, z toho dva roky manželského, stali rodičmi šiestich detí. Manželstvo sa však rozpadlo iba dva roky po svadbe a to s veľmi nepríjemnými následkami. Okrem mediálnej vojny pár bojoval na súde aj o opatrovníctvo detí. V tomto boji neváhal ani jeden z nich použiť tie najostrejšie obvinenia a v nich viedla jednoznačne práve krásna herečka. Tvrdila, že po hádke s vtedy 15-ročným synom Maddoxom ho mal otec fyzicky napadnúť, a to dokonca pod vplyvom alkoholu. Napriek tomu, že podľa Brada šlo o výchovné zaucho, musel herec následne podstúpiť protialkoholickú liečbu a len tak tak sa vyhol zákazu priblíženia k vlastným deťom.

Súvisiace články

Najčítanejšie