Skoro jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Jasmina otvorene o jej prístupe k Sanelovi: O výchove toho veľa neviem!
Zdielať na

Jasmina otvorene o jej prístupe k Sanelovi: O výchove toho veľa neviem!

Archívna reportáž

Už sedemnásty mesiac sa rodina Vrbovských ráta na troch členov. K zaľúbencom Patrikovi a Jasmine pribudol koncom júla minulého roka chlapček Sanel. Hoci ho ešte nikdy neukázali na sociálnej sieti do tváre, radi sa chvália nielen jeho frajerským štýlom, ale aj šikovnosťou. Teraz Jasmina konečne prezradila, ako pristupuje k Sanelovej výchove.

Azda nikto nepochybuje o tom, že Patrik a Jasmina Vrbovskí sú milujúci rodičia, ktorí by svojmu synovi zniesli modré z neba. No nie je to len o materiálnom zabezpečení, omnoho dôležitejšia je láska, ktorú dieťa dostáva, ale aj podpora, dostatok slobody a stimuly, ktoré mu umožnia napredovať. Aj v tomto si raper s moderátorkou ale rozhodne zaslúžia uznanie.

Sanel sa už od batoľaťa prejavoval ako veľmi šikovné dieťa a treba uznať, že vždy bolo vidno, že je to "kus" chlapiska. Pevná telesná konštrukcia mu umožnila dokonalý pohybový rozvoj, no nebol by taký šikovný, ak by jeho rodičia nepriložili ruku k dielu.

Jasmina je od pôrodu matkou na 100 percent. Má to aj príjemný vedľajší efekt, tvrdí:

​Jasmina ale nikdy nepatrila k "premotivovaným" mamičkám, ktoré vymýšľajú deťom aktivity od rána do večera a samy si po večeroch robia "google univerzitu" z psychológie detí. "O výchove veľa neviem, stále som nováčik, ale o výchove nášho syna veľa tuším. Možno nerozumiete, aký je v tom rozdiel, rada vysvetlím. Nikdy som nečítala žiadny výchovné knižky ani iné literatúry, vždy som na milión percent vnímala svojho syna a výchovu prispôsobujem jemu," celkom jasne Jasmina načrtla, ako to u nich funguje. Je presvedčená, že majú doma v synovi osobnosť, ako to vníma napokon azda každý rodič. "Každé je podľa mňa osobnosť, nedá sa ich hodiť do jedného vreca. Nejde o to, že ho nechávam robiť si čo chce, ale o to, že sa snažím rešpektovať jeho osobnosť," hovorí o populárnom rešpektujúcom, či vnímavom prístupe k deťom.

Prezradila aj to, že nenúti Sanela napĺňať jej predstavy napríklad o zjedenom príkrme, ak on práve nechce, a kým nikomu neubližuje alebo neničí veci, neokrikuje ho neustále slovami "nerob", ak sa aj práve venuje inej činnosti, ako si mama naplánovala. "Chcem, aby bol vychovaný tak, že si má vážiť ostatných rovnako, ako sám seba, nenechať sa potláčať a tak isto nebúrať niečie sny. Či to robím správne? Vôbec neviem, a vlastne jediný, kto môže súdiť, je on," uzavrela tému Jasmina. Podľa reakcií pod príspevkom našla u fanúšikov absolútne pochopenie, výlučné sa objavovali len slová chvály. Možno aj toto Jamine naznačí, že jej cesta azda je dobrá. Ako niektoré mamičky napísali - výsledok uvidí zhruba o 17 rokov, akého človeka vychovala.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie