Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Česká Miss si potrela tvár menštruačnou krvou! A TOTO je dôvod!
Zdielať na

Česká Miss si potrela tvár menštruačnou krvou! A TOTO je dôvod!

Zdroj: Instagram/HH

Bývalá česká Miss z roku 1999 Helena Houdová (40), žije posledné mesiace na slnečnom Bali a venuje sa koučingu, rituálom a seansám posvätnej sexuality, lásky a vzťahov, čo sa dá zjednodušene nazvať aj ako duchovnejší a vedomejší prístup k telu a sexu. Vo svojej ponuke má rôzne kurzy na túto tému pre ženy, ale aj pre mužov. Pre naše pomerne konzervatívne končiny je to dosť silná káva, a teraz ešte pritvrdila.

Minulý rok rozbehla Helena Houdová, bývalá Miss a známa "ezožienka", ako ju titulujú v susednom Česku, ročný kurz nazvaný Alchýmia ženy. Má ísť o podporu ženstva a v rámci ročného programu preberala témy, akými sú ženské cykly, pričom nejde len o menštruáciu, ale aj zmeny hormónov v tele a nálad počas fáz mesiaca, orgazmus a orgazmická meditácia, vnútorné dievča, jóni, teda ženské prirodzenie, či materstvo.

Najmä téma o menštruácii vyvolala medzi ženami veľký ohlas. Houdová ju poňala veľmi netradične a odvážne. "Tento post je pre všetky dievčatá. Tvoje telo má v sebe obrovskú silu. Tvoja menštruačná krv je posvätná. Si stelesnením božského ženstva. Vďaka svojej menštruácii môžeš dať život ďalšiemu človeku. Každý mesiac vylučuješ toxíny zo svojho tela. Každý mesiac môžeš so svojou krvou nechať odísť to, čo už ti ďalej neslúži,“ začala svoj obsiahly príspevok Helena.

Vypočujte si jeden z rozhovorov s Helenou Houdovou:

Táto krásna koučka, rozvedená matka troch detí, prežila vo svojom živote viacero osobných tráum dotýkajúcich sa jej ženstva, dokonca vraj nenávidela vlastné telo. Sama kedysi nepoučená vraj rovnako nepoučenou matkou pokračovala v odkaze pre dievčatá: „Tvoje emócie, ktoré možno každý mesiac cítiš, sú dôležité a vítané, sú kompasom tvojich hraníc, toho, čo je potreba zmeniť. Každý mesiac nekrvácaš len za seba, ale nechávaš odchádzať energetické bloky, utrpenia, bolesti a nesplnené sny členov svojej rodiny a svojej komunity – čistíš sa za mužov, deti i starších, ktorí tento dar nemajú“.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Helena Houdova (@helenahoudova)

Okrem toho pridala Houdová aj dôležité upozornenie, že menštruácia nemusí byť pre mnohé dievčatá a dámy po celom svete tak bolestivá, ba vôbec bolieť nemusí, pokiaľ ju prijmú ako dar a nie ako prekliatie, a že je ich krv jednou z najvýživnejších tekutín v ľudskom tele. „Niektoré ženy svoju krv používajú ako face masku,“ dodala, čo názorne na pomerne šokujúcej fotke predviedla. Prežila „čarovný víkend“ s náročnou detoxikáciou a pritom „krvácala posvätný Moon“. Natrela si prsty touto životodarnou tekutinou a rozmazala si ju aj po tvári. To už však neprijali všetci úplne s nadšením. Mnohí vyjadrili znechutenie, vraj je to až „vulgárne nechutné“, iné sa ale nechali inšpirovať. 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie