Polojasno
20°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Príčina smrti najslávnejšieho Bonda potvrdená! Prečo to trvalo mesiac?!
Zdielať na

Príčina smrti najslávnejšieho Bonda potvrdená! Prečo to trvalo mesiac?!

Archívna reportáž

Napriek vysokému veku a niektorým známym zdravotným problémom nedávno zosnulého herca Seana Conneryho, sa až mesiac po jeho skone potvrdila príčina smrti. V osudnú halloweensku noc 2020 vydýchol legendárny predstaviteľ Jamesa Bonda poslednýkrát v spánku, obklopený svojimi najbližšími vo jeho sídle na Bahamách.

Podľa informácii portálu TMZ zomrel herec Sean Connery z dôvodu niekoľkých pridružených zdravotných komplikácií. V úmrtnom liste, ktorým novinári zo spomínaného portálu údajne disponujú, je ako príčina hercovej smrti uvedený zápal pľúc, následné zlyhanie dýchacej sústavy. Herec sa dožil úctyhodných 90 rokov.

Herec, ktorého okrem mnohých iných úloh preslávila najmä postava Jamesa Bonda v až siedmych pokračovaniach legendárneho filmu o agentovi s číslom 007, zomrel v skorých raných hodinách počas spánku, obklopený svojimi najbližšími. Avšak z neznámych dôvodov trvalo autoritám celý mesiac, kým vystavili hercov úmrtný list spolu s oficiálnou príčinou jeho smrti.

Správa o smrti Seana Conneryho zarmútila filmový svet presne v deň sviatku Halloween v roku 2020:

​Hercovi počas spánku v jeho luxusnom sídle v Nassau na ostrove New Providnce zlyhalo dýchanie, čo ho, žiaľ, v kombinácii s vysokým vekom a srdcovou arytmiou stálo život. To, že jeho smrť nesprevádzali nijaké drámy, a zomrel pokojne, potvrdila jeho manželka Micheline Roqueburne (91).

​Rodený a hrdý Škót Sean Connery bol a pre mnohých aj ostane jedným z najikonickejších predstaviteľov agenta Jamesa Bonda. Svoje herecké umenie a charizmu predviedol v bondovkách Goldfinger (1964). Srdečné pozdravy z Ruska (1963), Thunderball (1965), Žiješ iba dvakrát (1967), Dr. No (1962), Diamanty sú večné (1971) a Nikdy nehovor nikdy (1983). Oscara mu však úloha agenta 007 nevyniesla, prestížnu zlatú sošku získal až v roku 1988 za herecký výkon vo vedľajšej úlohe vo filme Nepodplatiteľný. Veľkej pocty sa Connerymu dostalo v roku 2000, keď ho britská kráľovná Alžbeta II. menovala za rytiera.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie