Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Monika Beňová prekvapuje: Konečne sa jej aj TÁTO časť tela vrátila do pôvodnej veľkosti!
Zdielať na

Monika Beňová prekvapuje: Konečne sa jej aj TÁTO časť tela vrátila do pôvodnej veľkosti!

Archívna reportáž

Kto hovorí, že tehotenstvo je jedným z najkrajších období v živote ženy, zrejme nevie, o čom je reč. Sú aj také šťastné prípady, ktoré prešli deviatimi mesiacmi úplne hladko, no drvivá väčšina žien zažíva dovtedy nepoznané ťažkosti. Sťažené dýchanie, bolesti chrbtice, pálenie záhy, vysoký tlak, tehotenská cukrovka, emocionálne výkyvy, strie, mizerný spánok, nemotornosť a aj iné "drobnosti" skutočne nie sú práve najpríjemnejšími zážitkami. V neposlednom rade aj náhly nárast váhy a opuchy prinášajú komplikácie. Pozná to aj Monika Beňová.

Pred tromi týždňami priviedla 52-ročná Monika Beňová na svet svoje druhé dieťa. K 32-ročnému synovi Martinovi pribudla dcérka Lea, ktorej otcom je advokát Ľubomír Klčo. Všetci traja sa z dievčatka nesmierne tešia, hoci faktom je, že tehotenstvo Moniku posledné týždne dosť potrápilo.

Pre vysoký krvný tlak a tehotenskú cukrovku vyberali lekári malú Leušku z maminho brucha o mesiac skôr, ako bol jej termín pre príchod na tento svet. Našťastie, dievčatko bolo dostatočne donosené, aby to nespôsobilo žiadny problém, a keďže dostáva materské mlieko, je o jej zdravie postarané skutočne najlepšie, ako sa dá.

1. novembra sa Monike narodila dcérka Lea:

​Jej mama hlásila už z pôrodnice, že pôrodom sa okamžite vyriešil prvý problém - hladina cukru sa stabilizovala v norme. Pár týždňov si ešte treba počkať aj na trvalý pokles krvného tlaku. No medzitým odišiel Monike ďalšie sprievodný znak tehotenstva, o ktorom sa veľmi nehovorí. "Včera, keď som išla na kozmetiku, tak som si obula po 4 mesiacoch lodičky. Konečne sa mi nohy zmenšili na veľkosť, keď sa zmestia do normálnych topánok. Posledné týždne som si totiž musela kúpiť tenisky veľkosti 40+," priznala europoslankyňa.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Monika Beňová (@monicabenova)

Nárastom váhy a zmenou ťažiska tela sa totiž pomerne často stáva, že v tehotenstve sa ženám aj o číslo zväčší noha. Občas je to skutočne tak, že treba kúpiť väčšie topánky, hoci iste by mnohé ženy povedali, že najlepšie sú vo finálnom štádiu už len hocijaké "tichošľapky". Návrat do obvyklej obuvi je potom pomerne nepríjemný zážitok. "Úprimne, napriek tomu, že lodičky som nosila denno-denne, včera som zistila, že po pár mesiacoch stratíte takú tú istotu chodze. Ale nakoniec sme sa zladili a vycentrovali rovnováhu. A v lodičkách vyzeráte proste hneď ako ženská a to je doležité aj počas materskej, alebo možno práve počas materskej," zamyslela sa Monika a odporučila ženám, aby sa ani po pôrode "neopustili" a stále mysleli aj na seba. Ani tak nie kvôli okoliu, ale pre vlastný dobrý pocit. Ona si na tom rozhodne dáva záležať. 

Súvisiace články

Najčítanejšie