Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Dojatá kráľovná s manželom! Tento NAJKRAJŠÍ darček k výročiu svadby dostali od pravnúčatiek!
Zdielať na

Dojatá kráľovná s manželom! Tento NAJKRAJŠÍ darček k výročiu svadby dostali od pravnúčatiek!

Archívna reportáž

Aj keď pandémia donútila svet na chvíľu spomaliť a ľudom dopriala čas venovať sa viac sebe a svojim blízkym, mnohé najzraniteľnejšie skupiny ostali v izolácii. Sú to najmä vážne chorí a starší ľudia, ktorí ostali zo dňa na deň sami, bez fyzického kontaktu a objatia svojich najbližších. Výnimkou nie sú ani kráľovskí prastarí rodičia z Veľkej Británie.

Kráľovná Alžbeta II. (94) a jej manžel princ Philip (99) v týchto dňoch oslávili 73. výročie ich sobáša. Tak, ako všetky výnimočné udalosti, aj túto zdieľali so svojimi fanúšikmi na sociálnych sieťach. Ako obvykle, dostali množstvo gratulácií od ľudí z celého sveta, a pochopiteľne, aj najbližšej rodiny. Od svojich pravnúčat dostali ten najkrajší darček, vyrobený ich malými rúčkami. A práve ním sa pochválili na sociálnej sieti.

Fotografia na Instagrame zachytáva kráľovnú Alžbetu II. spolu s manželom pri množstve pohľadníc s gratuláciami k ich výročiu sobáša. Avšak najväčšiu radosť im pochopiteľne urobila tá, ktorú im vyrobili ich tri pravnúčatá, princezná Charlotte (5), a princovia George  (7) a iba 2-ročný Louise. Ratolesti ich vnuka, princa Williama, si dali na pozdrave naozaj záležať, na veľkú pohľadnicu nalepili farbené kruhy, ktorým dominuje veľká farbená číslovka 73.

Kráľovná kráča s dobou a so svojimi priaznivcami a zdieľa mnohé väčšie aj menšie udalosti z jej života prostredníctvom sociálnych sietí a televízie. Pozrite si videu ako minulý rok chystala tradičný vianočný puding spolu s milovanými pravnúčatami:

​Blahoželanie monarchov očividne dojalo, najmä keď si predstavili, ako ich pravnúčatá pracne lepili a vystrihovali svojimi šikovnými ručičkami rôzne tvary a čísla, aby urobili prastarej mame a prastarému otcovi na výročie svadby radosť. Dá sa predpokladať, že ešte úplne nerozumejú významu tohto jubilea, avšak o to viac sú ich pohnútky úprimnejšie a srdečnejšie.

Sídlo vo Windsore zaplavili mnohé gratulácie, tá od vnúčat im však urobila najväčšiu radosť. Fotografiu zverejnili na oficiálnom profile rodiny:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Manželský pár trávi tieto chvíle v izolácii na Windsorskom zámku, na fotografii vyzerajú byť spokojní a v dobrej kondícii. Kráľovná si na svoje decentné sivomodré šaty symbolicky pripla brošňu, ktorú mala na sebe aj počas medových týždňov v roku 1947. Šperk v tvare kvetu zdobia zafíry a diamanty nevyčísliteľnej hodnoty. Pár sa prvýkrát stretol v roku 1934 na svadbe princeznej Mariny Gréckej a Dánskej a princa Georga, vojvodu z Kentu. O päť rokov neskôr sa ich cesty opäť skrížili na návšteve v Old Royal Naval College a v júli 1947 sa zasnúbili. O pár mesiacov neskôr, 20. novembra 1947, sa vo Westminister Abbey konala ich veľkolepá svadba.

Súvisiace články

Najčítanejšie