Zatiahnuté, dažďové prehánky
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Ružová budúcnosť alebo napäté vzťahy? Princ Harry mal až priveľmi blízko k budúcej prvej dáme USA!
Zdielať na

Ružová budúcnosť alebo napäté vzťahy? Princ Harry mal až priveľmi blízko k budúcej prvej dáme USA!

Archívna reportáž

Pár vojvodov zo Sussexu sa od svojho odlúčenia od jednej z najvplyvnejších monarchií sveta snažia obracať ako sa dá. Napriek túžbe po súkromí si naďalej želajú ostať váženými osobami. Kým Harry vznešený titul dostal do vienka po rodičoch, Meghan si status vojvodkyne a áčkovej celebrity udržuje aktivizmom a osvetou v pálčivých otázkach, ktoré dnes najviac hýbu svetom. Zdá sa, že nový prezident USA im príde vhod.

Princ Harry má aj vďaka svojmu pôvodu známosti medzi najvplyvnejšími ľudmi sveta. Iba krátko po napínavých prezidentských voľbách v USA sa ukázalo, že s budúcou prvou dámou je v priateľskom vzťahu už nejaký ten rôčik. Podľa informácii denníka The Sun sa princ a manželka novozvoleného prezidenta Joea Bidena zoznámili na recepcii usporiadanej na počesť amerických ranených bojovníkom priamo vo washingtonskom Bielom dome.

Byť blízkym priateľom manželky najmocnejšieho muža sveta je v každom prípade vstupenka do tej najlepšej spoločnosti. Tam sa síce princ Harry nemusí vzhľadom na jeho pôvod nijako dobíjať, avšak pre jeho manželku Meghan je to prinajmenšom výhra v lotérii. Tá sa netají tým, že túži byť súčasťou veľkého sveta politiky a známosti s tak vplyvnými osobami by jej mohli pomôcť dostať sa v USA na výslnie.

Princ Harry zdedil prirodzenosť a svojhlavosť po svojej mame, zosnulej princeznej Diane. Svojimi činmi sa snaží zachovať odkaz svojej matky:

​V roku 2016 boli Harry s pani Bidenovou pristihnutí v družnej debate na basketbalovom zápase vozíčkarov. Joe Biden sa ešte žartom na adresu priateľovho vzťahu svojej manželky a ryšavého monarchu vtipne vyjadril, že sa o svoju pani trochu obáva. "Jill strávila s princom Harrym podozrivo veľa času," povedal vtedy s humorom Joe Biden. Okrem Jill Biden sa môže Harry popýšiť aj priateľským vzťahom s bývalou prvou dámou, manželkou prezidenta Baracka Obamu, Michelle.

Medzi priateľov princa Harryho patrí aj novozvolený prezident Spojených štátov amerických Joe Biden a jeho manželka Jill:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Joe Biden (@joebiden)

V nedávnych voľbách sa princ a jeho manželka Meghan niekoľkokrát vyjadrili v prospech Joe Bidena a občanov USA verbovali k volebným urnám, čo mu bolo ako britskému občanovi vytýkané. Harry sa do úradujúceho prezidenta Trumpa obul niekoľkokrát a jeho politiku označil za dezinformačnú a nenávistnú. Z hľadiska kráľovského protokolu je však maximálne nevodné, aby sa britský princ vyjadroval k politickej situácii a predstaviteľom iného štátu. Od členov britskej kráľovskej rodiny sa totiž očakáva, že si zachovajú politickú neutralitu. 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie