Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Beňová prekvapuje surovou realitou: Hovienka, grcanie, prebdené noci a kruhy pod očami...
Zdielať na

Beňová prekvapuje surovou realitou: Hovienka, grcanie, prebdené noci a kruhy pod očami...

Archívna reportáž

Presne dva týždne je už na svete malá Lea, zrejme s priezviskom Klčová, hoci jej mamou je Monika Beňová. Medzi zvyklosti patrí v neoddaných pároch dať dieťatku priezvisko po otcovi, a keďže Monika už má pokračovateľa mena v svojom 32-ročnom synovi, dievčatko je "ockove". Podstatnejšie je, že dcérka do vzťahu priniesla kopu lásky, no aj starostí, našťastie, len tých typických bábätkovských.

Tak, ako celé tehotenstvo 52-ročnej Moniky Beňovej prebiehalo pomerne bezproblémovo, záver bol mierne dramatický. Europoslankyňu trápila vo finále tehotenská cukrovka aj vysoký tlak, pre ktoré musela byť pod dohľadom lekárov. Tí sa napokon rozhodli priviesť dievčatko na svet cisárskym rezom o nejaké dva týždne skôr, keďže bolo už jasné, že je dostatočne donosené a mame hrozili stupňujúce sa komplikácie. 

Tak prišla v prvý novembrový deň na svet malá Lea s dokonalými mierami - 49cm a 2,9kg. Po počiatočnej žltačke, ktorá im dovolila odísť z pôrodnice až na šiesty deň, sa už má bábätko k svetu a robí to, čo vedia novorodenci najlepšie - skúša svojich rodičov. 

​Monika Beňová patrí rozhodne medzi najúprimnejšie osobnosti na sociálnych sieťach. Dokazuje to nielen fotkami bez akýchkoľvek úprav aj v tom najnelichitovejšom prevedení, ako napríklad z nemocničnej postele, ale aj komentármi, kde sa nebojí priznať aj intímne problémy spojené s tehotenstvom - napríklad hemoroidy, či komplikovaný nástup dojčenia. Teraz pridala niečo podobné. "Nič nenahradí prebdenú noc viac ako spánok do mŕtva v ogrckanej nočnej košeli ráno medzi 8,20 a 10,15. Inak, zvyšky mlieka na ramene a hovienka na posteľnej plachte sú vcelku rozkošné. Spotreba nočných košieľ, posteľného prádla a prášku na pranie je však nič oproti fajnovým kruhom pod očami a bledozelenej farbe pokožky v tvári milujúcej matky," píše s humorom o súčasti rodičovstva, ktoré vie byť poriadne náročné, kým sa režim stabilizuje.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Monika Beňová (@monicabenova)

Ako je jasné z dodatku v príspevku, doma nemajú celkom jednotné názory na prístup k dieťatku. "Ešteže máme tatina, je sa s kým pohádať o tom, či dieťa nechať v noci plakať v postieľke dlhšie alobo kratšie, lebo vo výsledku aj tak skončí medzi vami vo veľkej posteli," prezradila niečo z partnerského života a ostáva veriť, že bábätko nenechávajú plakať dlho. Zato použitie rektálnej hadičky, ktorá sa môže občas pri veľkých problémoch s prdíkmi bábätka použiť, opísala Monika exkluzívne: "Je fakt lahôdka správne použiť tú rektálnu hadičku o 4,15 a potom čistiť koberec, nábytok, parkety a tak". Podľa reakcií fanúšičiek je jasné, že zhruba niečo podobné, ako opísala Monika, poznajú všetky matky. Dobré je, že onedlho sa všetko stabilizuje, či už to potrvá pár týždňov, alebo mesiacov. A odmenou je láska, ktorá je skutočne na nezaplatenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie