Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Monika Beňová po pôrode úplne otvorene! Prosí o radu pri poriadne intímnom probléme!
Zdielať na

Monika Beňová po pôrode úplne otvorene! Prosí o radu pri poriadne intímnom probléme!

Archívna reportáž

Pred dvomi týždňami v piatok prepúšťali 52-ročnú europoslankyňu Moniku Beňovú s bruškom z lekárskej starostlivosti domov. Mala si užiť víkend s partnerom a synom, kým príde na svet dcérka. No jej predpôrodné komplikácie sa tak zvrtli, že žiadny víkend sa nekonal. Už v sobotu musela letieť späť pôrodnice, no to ešte netušila, že o pár hodín bude Lea na svete.

Celé tehotenstvo Moniky Beňovej prebiehalo bez väčších problémov a europoslankyňa si čakanie na bábätko užívala. A to napriek tomu, že mnohí si po prezradení radostného očakávania nedávali servítku pred ústa a musela si vypočuť na margo svojho veku aj veľmi kruté poznámky a predpovede. Našťastie, nič z toho sa nenaplnilo a až do posledného mesiaca väčšie komplikácie nenastali. No potom sa situácia predsa len trošku zdramatizovala.

Nebolo to ale vekom nastávajúcej mamičky, išlo o pomerne časté problémy spojené s pokročilým štádiom tehotenstva - Monika mala vysoký tlak a tehotenskú cukrovku. Preto sa lekári rozhodli, že už netreba ďalej čakať a bábätko pôjde von, hoci o nejaký ten týždeň-dva skôr. A tak sa v nedeľu 1. novembra Lea cisárskym rezom narodila.

​Ako zázrakom cukrovka okamžite odznela, tlak sa postupne zlepší tiež, potrebuje pár týždňov. No Monika Beňová prekvapila úprimnosťou pri opise problémov, ktoré nastali po pôrode. Je obdivuhodné, že sa rozhodla poskytnúť svojej dcérke materské mlieko. Nakoľko ale nevládze zatiaľ sať sama, Monika si mlieko odsáva. "Denne cca 650 - 700ml. Všetko je ok, odsávanie je rýchlejšie ako odstrekovanie, ale zas bolestivejšie. Na prsia altuálne potrebujem veľkosť podprsenky G. Problém je aj, že ak sa neokúpem tak do hoďky po odsávaní, tak teplá voda vo vani sposobí, že sa kúpem vo vlastnom mlieku," priznala europoslankyňa nadprodukciu mlieka, čo je ale v skutočnosti pozitívna správa. Iste jej mnohé mamičky poradia, že sa to časom ustáli, najmä keď začne bábätko sať mliečko samé. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Monika Beňová (@monicabenova)

No o niečo nepríjemnejší je druhý typický popôrodný problém. Výrazne ho síce zhrošuje prirodzený pôrod, ktorý Monika neabsolvovala, no aj tak sa u nej vyskytla zlatá žila, teda hemoroidy. "Nikdy som to ešte nemala. Našťastie teda. Skúsila som fakt všetko, ale starý babský výluh z dubovej kôry v spolupráci s masťou factu ako jediný zabral. Nie je to síce sexy téma, ale ako sa vraví, dobrá rada nadovšetko," píše Monika úprimne a prosí "sestry v tábore" o ďalšie tipy, ako si poradiť v podobných situáciách. Našťastie, nikto sa nad týmito neraz nezmyselne tabuizovanými témami nepohoršuje a Monike úprimne radia, ale aj držia palce. "Je nádherné byť maminkou a milovať svojho chrobáčika najviac v mliečnej dráhe," touto vetou povedala Beňová už asi všetko.

Súvisiace články

Najčítanejšie