Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Covid-19 výrazne zasiahol do života moderátora Boučka! A nejde len o jeho zdravie!
Zdielať na

Covid-19 výrazne zasiahol do života moderátora Boučka! A nejde len o jeho zdravie!

Archívna reportáž

Téma COVID-19 je stále najčastejšou v rozhovoroch medzi ľuďmi ako u nás, tak aj u našich českých susedov. Tam má priame skúsenosti s touto chorobou pomerne veľká časť obyvateľstva a kým väčšina chorobu vyležala bez väčších ťažkostí, iným spôsobila veľké komplikácie a ujmy na zdraví, či životoch blízkych.

Moderátor Libor Bouček (39) patrí medzi postihnutých ako chorobou, tak aj vládnymi nariadeniami, pre ktoré prichádza o ponuky na prácu. Aj medzi umelcami je populárne sa o chorobe a jej priebehu vyjadrovať prostredníctvom médií, no zdá sa, že aj ich názory sa rozchádzajú. Pre český portál Blesk.cz porozprával, ako zasiahol COVID-19 nielen jeho zdravie, ale najmä rodinný rozpočet.

Čo celebrita, to iné skúsenosti. Sú takí, ktorí vyhlasujú, že chorobu takmer nepostrehli, no sú aj mnohí, ktorí toľké šťastie nemali a skončili nemocnici. Jedno ale majú spoločné, koronakríza zasiahla prudko ich profesie. „Finančné rezervy mám, ale to, že ma diváci vídajú denne v televízii, tiež neznamená, že sa ma súčasná situácia nijako nedotkla. Moje príjmy sa prepadli o desiatky percent, odhadom o sedemdesiat. Pretože najväčšiu časť mojich príjmov tvorí moderovanie veľkých akcií a tie teraz logicky nie sú. Nechcem sa sťažovať, nemám na to nárok, stále mám prácu. Len chcem ilustrovať situáciu,“ vysvetlil, v akom rozpoložení sa nachádza. „Ak sa vôbec niekedy dostaneme späť na úroveň roku 2019, môže to trvať aj päť rokov. Mám zodpovednosť za dvojčlennú rodinu, takže aj ja sa musím uskromniť,“ dodal skepticky.

Libor Bouček je jeden z najvychytenejších moderátor v Česku a aj na Slovensko. Na slovenských obrazovkách ho mohli diváci vidieť aj ako moderátora súťaže krásy v roku 2019:

​Ku chorobe, ktorú nedávno prekonal spolu s manželkou Gabrielou (28), sa v rozhovore pre spomínaný denník vyjadril z pozície vyliečeného pacienta. „Stratili sme čuch, čiastočne aj chuť, ja som mal štyri dni teplotu, ktorá by sa dala nazvať horúčkou, extrémne ma bolela hlava, boli sme obidvaja veľmi unavení. Ale fakt to nebolo nič, čo by sa nedalo vydržať, ešte nemám ani štyridsať, telo sa s tým pomerne ľahko vysporiadalo," hovorí o svojej skúsenosti moderátor. Vyzerá, že priebeh choroby bol u neho vlastne podobný ako u bežnej chrípky, ale on sám nechce vzbudzovať dojem, že covid podceňuje.

Libor Bouček napriek miernejšiemu priebehu ochorenia COVID-19 nepodceňuje, naopak na sociálnych sieťach šíri osvetu a motivuje ľudí k zodpovednosti:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Libor Bouček (@liborboucek)

Obľúbený moderátor myslí predovšetkým na zraniteľnejších, keď verejnosť pred chorobou predsa len varuje: „Uvedomil som si kvôli tomu, že keby sa takto cítili moji najstarší najbližší alebo trebárs kamaráti, ktorí majú pľúcne problémy, zrejme by to zďaleka tak v pohode nebolo. Vedel som, že ich v žiadnom prípade nesmiem ohroziť, a došlo mi, že to naozaj nemožno brať na ľahkú váhu.“ Svojimi slovami tak robí osvetu pre stále zmätených obyvateľov. V tejto neistej dobe všetci potrebujú čo najserióznejšie informácie od tých, ktorým dôverujú. Libor Bouček medzi nich iste patrí, keďže často vstupuje do každej domácnosti prostredníctvom televíznych obrazoviek. 

Súvisiace články

Najčítanejšie