Zatiahnuté
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Bude navždy s rodinou! Ostatky mŕtveho synčeka umiestnila modelka do ich obývačky
Zdielať na

Bude navždy s rodinou! Ostatky mŕtveho synčeka umiestnila modelka do ich obývačky

Archívna reportáž

Neexistuje predpísaný spôsob, ako sa najrýchlejšie a najmenej bolestivo vyrovnať so stratou dieťatka. Kým niekomu vyhovuje sa o svoje pocity podeliť a uľaviť tak bolesti na duši, iný rodič sa utiahne do seba a svoj smútok prežíva v tichosti. Avšak spája ich jedno, a to je večná spomienka na malý uzlík lásky, ktorý musel predčasne opustiť mamine lono.

Modelka Chrissy Teigen sa so stratou bábätka vyrovnávala aj prostredníctvom zdieľania svojho smutného príbehu so svojimi fanúšikmi na sociálnych sieťach. Po dvoch mesiacoch od momentu, keď jej ešte v brušku zomrel chlapček Jack, urobila modelka ďalšie kroky, ktorými si jeho kratučký život symbolicky uctila. Okrem tetovania s jeho menom na zápästí sa rozhodla, že pozostatky ich malého anjelika bude mať taktiež stále na blízku.

Keď začala na začiatku októbra 2020 tehotná modelka krvácať, ani vo najhoršom sne jej nenapadlo, že to bude mať také tragické následky. Napriek tomu, že lekári označili jej tehotenstvo za rizikové, sa Chrissy cítila dobre a verila, že krvácanie sa lekárom podarí zastaviť. Podstúpila viaceré transfúzie krvi, no malého Jacka sa napriek obrovskému úsiliu, žiaľ, nepodarilo zachrániť a v šiestom mesiaci musela porodiť mŕtvy plod.

V náročnom období jepre modelku okrem manžela Johna Legenda veľkou oporou aj jej mama Vilailuck, ktorá pochádza z exotického Thajska. Spoločne pracujú aj na Chrissiných kuchárskych vlogoch:

"Nikdy sme nerozhodli o menách našich detí, kým neboli na svete, vždy až tesne pred odchodom z pôrodnice. Z nejakého dôvodu, sme túto malú fazuľku v mojom bruchu pomenovali Jack, vždy to bude pre nás Jack. Jack bojoval, aby mohol byť súčasťou našej rodiny a tou aj navždy bude," prezradila fanúšikom na sociálnej sieti Chrissy ešte v tom čase. Pozostatky malého Jacka si rodičia dvoch detí, 4-ročnej Luny a 2-ročného Milesa, prevzali v pondelok a rozhodli sa, že chlapček s nimi ostane v ich spoločnej domácnosti. Môže tak aspoň symbolicky zažívať ich všedné dni a výnimočné udalosti, urničku s jeho pozostatkami totiž položili do obývacej izby a stráži ju plyšový medvedík.

Chrissy Teigen zverejnila na Instagrame video, ktoré zachytáva jej malú dcérku s medvedíkom, ktorý stráži urničku s jej malým bračekom, ktorý predčasne odišiel:

"Dnes nad Jackom veľa premýšľam. Náš dom je veľmi otvorený v otázkach života, smrti, trúchlenia a podobne. Snažíme sa deťom vysvetliť skutočnosti tak, ako sú, a odpovedať na otázky v peknej, duchovnej no doslovnej forme. Viem, že je toto asi čudný príspevok, ale chcela som to s vami zdieľať, aby som si navždy zapamätala moju malú empatickú kópiu. Môj život je neskutočne krásny, keď je ona jeho súčasťou. Chýbaš nám, Jack, všetkým nám chýbaš," napísala Chrissy ku krátkemu videu, ktoré zachytáva jej malú dcérku Lunu ako sa nežne hrá s medvedíkom, strážiaci pozostatky malého Jacka v bielej urničke. Modelka sa však už podľa vlastných slov snaží vrátiť do bežného života a neutápa sa už viac v slzách. Chce si ale byť istá, že na malého Jacka nikdy nezabudnú ani jeho súrodenci, ktorí sú ešte príliš malí na to porozumeli tragédii, ktorá sa udiala.

Súvisiace články

Najčítanejšie