Skoro jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Ďalšia predčasná smrť! Česká herečka zomrela nečakane vo veku 49 rokov
Zdielať na

Ďalšia predčasná smrť! Česká herečka zomrela nečakane vo veku 49 rokov

Zdroj: Reprofoto/Uddn.com

Zo susednej Českej republiky prichádzajú opäť smutné správy. Po herečke Daniele Krhutovej († 47) zomrela uplynulý víkend v rovnakom pomerne mladom veku aj herečka známa napríklad ako Vendy z Hřebejkovej komédie Pějme píseň dohola.

Vo veku 49 rokov zomrela herečka Ulrike Kotajná, ktorú predovšetkým českí diváci mohli poznať nielen z filmov, ale aj televíznych seriálov. Ako prvý sa na sociálnej sieti rozlúčil a smutnú správu zároveň oznámil jej kolega, dabingový herec Filip Čáp (49) a s kondolenciami sa pridali mnohé ďalšie známe mená ľudí, ktorí s Ulrikou študovali či pracovali.​

O smrti herečky Ulrike Kotajnej informoval na Facebooku Filip Čáp, ktorý jej okrem dabingu známy aj so seriálu Ordinace v ružové zahradě 2. "Zbohom... zostanú spomienky a fotografie, zostane cit. Ulrike Kotajná navždy odišla 8.11. 2020," znel smutný status na jeho profile. Filip v komentároch objasnil, že s Ulrikou boli bývalí spolužiaci, obaja navštevovali pražské konzervatórium.

Ulrike očarila divákov aj v úlohe Vendy v komédii Pějme píseň dohola:

Smutná správa rozcítila aj herečku a režisérku Lucii Svobodníkovou (49), s ktorou taktiež spoločne dreli stredoškolské lavice. "Filip, dolieha to na mňa a asi na všetkých z triedy. Zapálila som sviečku. Spomínam," reagovala v komentári Lucie na nečakanú správu o smrti rovesníčky. Ďalšia spolužiačka, herečka Bára Kodetová (50), si taktiež spoločnými fotkami na Ulrike zaspomínala v statuse na svojom profile so slovami, "Spolužiačka z konzervatória Ulrike Kotajná 8.11 odišla. Ako prvá z nás," píše Kodetová pod veselou fotkou z roku 2016, ktorá zachytáva stretávku bývalých študentov konzervatória. Okrem Báry a Ulrike sa jej vtedy zúčastnila aj Nela Boudová, Mahulena Bočanová, Karel Zima či Monika Kvasničková.

Herec Filip Čáp si zaspomínal na zosnulú kolegyňu a spolužiačku z konzervátoria prostredníctvom fotky na sociálnej sieti:

Sbohem.. a zůstanou vzpomínky a fotografie a zůstane cit.. ? Ulrike Kotajná navždy odešla 8.11. 2020

Uverejnil používateľ Filip Čáp Pondelok 9. novembra 2020

O okolnosti smrti herečky Kotajnej sa zaujímal aj ďalší účastník stretávky Ulrikiných spolužiakov, známy dabingový herec, Zdeněk Hruška. Odpovede sa dočkal od iného komentujúceho, s tým, že príčinou malo byť zlyhanie srdca. Podľa informácii na profile Kotajnej žila posledné obdobie v meste Chester vo Veľkej Británii. Nielen spolužiaci a herci prišli o svoju kolegyňu, ale český film o herečku, ktorá sa svojím talentom a krásnou tvárou kedysi blysla aj v seriáli Policajti z předměstí, či vo filmoch O život, Slečna Guru alebo po boku Michala Dlouhého v snímke Strašidlo Cantervillské.

Súvisiace články

Najčítanejšie