Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
TOTO Harry nečakal! Jeho úprimnú prosbu kráľovská rodina totálne odignorovala!
Zdielať na

TOTO Harry nečakal! Jeho úprimnú prosbu kráľovská rodina totálne odignorovala!

Archívna reportáž

Vo Veľkej Británii sa už tradične v druhú novembrovú nedeľu oslavuje sviatok zvaný Remebrance Sunday, čiže sviatok venovaný pamiatke vojakom a veteránom. Obyvatelia Británie si počas neho uctievajú mužov a ženy, ktorý slúžili v mene vlasti v oboch svetových vojnách a aj v neskorších vojnových konfliktoch. Symbolizuje ho kvet divého maku, ktorý si milióny ľudí na znak úcty pripínajú na hruď.

Aj odídený princ Harry, ktorý sám slúžil dlhé roky v britskej armáde, si chcel pripomenúť odvahu svojich predchodcov, no zdá sa, že Buckinhgamský palác s ním už ani v tak symbolický deň, akým je Remeberance Sunday, neráta. Podľa informácií denníka The Mirror kráľovská rodina princa Harryho a jeho manželku Meghan úplne odignorovala a sviatok si uctili podľa vlastných plánov.

Princ Harry je napriek rozporuplným rozhodnutiam v jeho živote naďalej hrdý Brit a bývalý vojak letectva, a tak si chcel celkom pochopiteľne jeden z najváženejších sviatkov v rodnej Británii patrične uctiť. Avšak vycestovať kvôli momentálnej situácii nebol najlepší nápad, a tak sa rozhodol svoju rodinu požiadať o láskavosť. V slávnostnú druhú novembrovú nedeľu túžil vo svojom mene položiť na londýnsky pamätník Cenotaph pamätný veniec, avšak s pomocou rodiny sa trošku prerátal.

Minulý rok si Meghan a Harry uctili veteránov ešte ako výsosti. Po ich rozhodnutí opustiť kráľovskú rodinu im nebolo dopriate sa zúčastniť osláv ani diaľku:

​Podľa informácií spomínaného denníka palác princovej žiadosti položiť jeden veniec v jeho a Meghaninom mene nevyhovel. A nielen to, Harryho prosba bola údajne odignorovaná, a k jeho starej matke, kráľovnej Alžbete II. sa ani nedostala. Keďže už nepatrí medzi aktívnych a dôležitých členov jeden z najváženejších kráľovských rodín sveta, nemá nárok prezentovať sa podobných oficialitách.

Meghan a Harryho pri príležitosti položenia venca zvečnil celebritný fotograf Lee Morgan. Práve kvôli naplánovanému foteniu mnohí obviňujú vojvodov zo Sussexu zo snahy o publicitu a neúprimného konania:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Prince Harry and Meghan Markle decided to mark Remembrance Sunday in their own way, sharing a number of photos of them laying a wreath at the Los Angeles National Cemetery. Meghan picked flowers from the garden of their new home, where they are raising son Archie, and Harry wrote moving message. The Duke, who served as Captain Wales in the British Army for a decade, laid a wreath at an obelisk in the cemetery inscribed with the words: "In Memory of the Men Who Offered Their Lives in Defense of Their Country". #royalfamily #royal #royals #royalty #katemiddleton #princewilliam #britishroyalfamily #princeharry #queenelizabeth #meghanmarkle #duchessofcambridge #queen #britishroyals #princegeorge #monarchy #princesscharlotte #princessdiana #dukeofcambridge #princelouis #royalwedding #princecharles #duchessofsussex #princess #instaroyals #love #windsor #prince #london #england

Príspevok, ktorý zdieľa The Mirror (@dailymirror),

Pozrite si vojvodov zo Sussexu počas osláv Remebrence Sunday v roku 2019, keď boli ešte oficiálne súčasťou britskej kráľovskej rodiny:

​Harry a jeho manželka Meghan svoju spoluúčasť na pamätnom dni chceli dokázať stoj čo stoj, a tak navštívili národný cintorín v Los Angeles, kde momentálne žijú. K vybraným hrobom položili kvetiny, ktoré pochádzali z ich vlastnej záhrady domu v Santa Barbare. "Na pamiatku mužov, ktorí obetovali svoj život na obranu svojej zeme," znel nápis na na plakete, ktorá bola súčasťou smútočného venca, na ktorý sa Harry dokonca aj podpísal. Kým Meghan volila na túto udalosť šaty v smútočnej čiernej farbe, Harry si obliekol modrý oblek, na ktorom boli pripnuté vyznamenania, ktoré za takmer desať rokov služby v letectve získal. Práve vzhľadom na Harryho príslušnosť k britskej armáde sa však dá predpokladať, že z jeho strany išlo naozaj úprimný počin, a nie iba o pozornosť, ako tvrdia niektoré zlé jazyky.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie