Skoro jasno
13°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Slávna herečka v poslednom štádiu rakoviny: Už presne vie, čo je v boji s ňou najlepší recept!
Zdielať na

Slávna herečka v poslednom štádiu rakoviny: Už presne vie, čo je v boji s ňou najlepší recept!

Archívna reportáž

Aj známe tváre svetového šoubiznisu sú napriek sláve a peniazom stále iba obyčajní ľudia, ktorým sa choroby nevyhýbajú. S rakovinou prsníka v poslednom štádiu sa potýka okrem seriálovej Brendy aj filmová Sandy z muzikálu Pomáda. Zdá sa, že obe bojujú s chorobou rovnakou zbraňou, a tou je pozitívne myslenie.

Americká herečka a speváčka Olivia Newton-John (72) bojuje so zákernou rakovinou už roky, avšak až tie posledné podľa vlastných slov zistila, čo dokáže skutočne ovplyvniť jej zdravotný stav. V rozhovore pre The Mirror prezradila, že je to práve pozitívne myslenie, ktoré spôsobilo, že sa cíti omnoho lepšie ako pred rokom.

Hviezde kultového muzikálu Pomáda, v ktorom si zahrala úlohu Sandy po boku hereckého kolegu Johna Travoltu, bola rakovina prsníka prvýkrát diagnostikovaná už v roku 1992. Počas liečby musela podstúpiť čiastočné odstránenie prsníka a tiež chemoterapiu, ktoré, našťastie, zabrali a dlhé roky mala herečka od choroby pokoj. V 2013 sa však choroba opäť vrátila a o štyri roky neskôr sa dozvedela to najhoršiu správu, rakovina pokročila do štvrtého, posledného štádia.

Olivia Newton-John so svojím hereckým kolegom z Pomády, Johnom Travoltom ostali od nakrúcania muzikálu veľmi blízki priatelia:

​V spomínanom rozhovore herečka prezradila, že život s chorobou ju naučil niečo o sile pozitívneho myslenia. "Už sa s tým pasujem dlho, takže viem, aká dôležitá je na tejto ceste myseľ. Verím v silu pozitívneho myslenia a rozprávam sa s mojím vlastným telom," tvrdí Olivia, ktorá sa napriek následkom náročnej liečby cíti vraj lepšie ako predtým. "Cítim sa dobre, moja chôdza je oveľa lepšia. Síce trpím neuropatiou prstov na nohách, čo je celkom nepríjemné, som však pohyblivejšia ako som bola pred rokom," hodnotí svoj stav obľúbená herečka a speváčka.

Olivia Newton-John sa snaží prostredníctvom svojej nadácie pomáhať ľudom s podobným osudom, a naučiť ich žiť šťastne aj napriek vážnej chorobe:

Oliviu pripravila choroba nielen o zdravie a plnohodnotný život, ale aj o blízkych priateľov. Z nich azda najznámejšia je práve manželka jej hereckého kolegu Johna Travoltu, s ktorým od nakrúcania muzikálu Pomáda v roku 1978 ostali veľmi blízki priatelia. Žiaľ, pred niekoľkými mesiacmi, koncom leta 2020, pripravila rakovina prsníka o život aj Travoltovu manželku, Kelly Preston. "John a Kelly sa rozhodli o chorobe mlčať, a ja to budem rešpektovať. Môžem povedať iba to, že obaja sú moji drahí priatelia a ona bola krásna bytosť," vyjadrila sa na adresu manželského páru, ktorý postihli viaceré tragédie. Naopak herečka Olivia Newton-John sa o chorobe rozhodla rozprávať a pomáhať iným chorým ľudom. Chce im ukázať, že so správnym prístupom môžu žiť svoj život vo svete, kde rakovina nemusí určovať kvalitu ich dní.

Súvisiace články

Najčítanejšie