Jasno
16°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Beňová ide domov z pôrodnice! Priznala ale zdravotné komplikácie jej dcérky
Zdielať na

Beňová ide domov z pôrodnice! Priznala ale zdravotné komplikácie jej dcérky

Archívna reportáž

Ešte pred týždňom europoslankyňa Monika Beňová netušila, že pôjde s bábätkom už aj domov z pôrodnice. V piatok 30. októbra ju prepúšťali z pôrodnice domov, na víkend s rodinou, no zdravotné problémy ju už na druhý deň dostali späť do rúk lekárov. A v nedeľu ráno bolo bábo na svete.

Malá Lea sa narodila v súkromnom gynekologicko-pôrodníckom sanatóriu v Bratislave v nedeľu ráno okolo pol deviatej. Prišla na svet cisárskym rezom, jej mama, 52-ročná Monika Beňová, totiž mala poslednú dobu pred pôrodom tehotenské problémy - vysoký cukor aj tlak. Aj preto sa už lekári rozhodli, že nebudú čakať až do termínu pôrodu a bábätko môže prísť na svet aj o nejaký týždeň skôr.

Problémy s vysokou glykémiou sa Monike Beňovej pôrodom okamžite vyriešili, no na trvalé zníženie tlaku si ešte nejakú chvíľku počká, ako to už býva. Inak sa javilo byť podľa jej príspevkov na sociálnych sieťach všetko v absolútnom poriadku a svojho bábätka sa nevedela nabažiť.

​No ako je to pomerne bežné, aj malá Leuška zožltla. Na novorodeneckú žltačku fungujú ideálne dva recepty - materské mlieko a svetlo, či už slnečné, alebo UV lampa. Monika zatiaľ neprezradila, či sa jej podarilo dojčiť, ako možnosť stále ostáva najmä lampa. A zdá sa, že zabrala. "Ahoj, svet, tak my ideme domov a veeeeeeľmi sa na teba tešíme. Na všetko čo pre nás máš pripravené. Trochu sme to natiahli pre detskú žltačku, ale už je lepšie a dnes nás púšťajú," napísala na Instagrame k fotke ružového fusaku.

Doma už na Moniku a Leu čakajú dvaja chlapi - Beňovej partner, 36-ročný podnikateľ Ľubomír Klčo, a jej syn, 31-ročný Martin. "Všetci sa veľmi tešíme, len veverka sa tvári, že však v pohode, lebo ona už vie neuveriteľné ksichtky a výrazy hádzať. Takže krásny a zdravý piatoček všetkým a my s Leinkou bežíme za tatom a bráškom," napísala zjavne totálne milujúca čerstvá dvojmama. Doma bude mať bábo nepochybne všetko, čo potrebuje, nielen materiálne, ale aj kopu lásky a perfektnú starostlivosť.

Súvisiace články

Najčítanejšie